Swanseas stora hjälte

Uppdaterad 2011-05-31 | Publicerad 2011-05-30

Scott Sinclair låg bakom den historiska PL-platsen

Scott Sinclair klev fram när det som mest behövdes.

Swanseas skyttekung svarade för tre mål när klubben besegrade Reading med 4–2 och kvalificerade sig för Premier League.

Något som ger klubben runt 900 miljoner i intäkter.

Sedan Premier League bildades 1993 har aldrig en klubb från Wales spelat i högstaserien.

Fram till nu.

I dag skrev Swansea historia, mycket tack vare en 22-årig tidigare Chelseaspelare. Med tre mål gjorde Scott Sinclair sig själv till hela Wales stora hjälte.

I matchens 21:a minut ordande han en straff som han själv kyligt rullade in till vänster. Bara minuten senare hittade han nätet igen.

3–0 i halvtid

Stephen Dobbie visade sin snabbhet när han tog sig loss efter högerkanten och slog in ett lågt inlägg. Readingmålvakten Adam Federici var på bollen men lyckades inte styra undan bättre än att bollen gick till Sinclair som ståendes vid bortre stolpen kunde rulla in bollen.

Den första halvlekens målproduktion var dock inte över ännu.

Nathan Dyer slog ett inlägg som Readingförsvararen Zurab Khizanishvili försökte rensa bort. Det blev dock allt annat än lyckat då bollen gick till Stephen Dobbie som enkelt kunde rulla in bollen i mål.

Stolpträff från kvittering

I början på andra halvlek blev det dock nervöst i Swansea när Reading gjorde två raka mål och dessutom var en stolpträff från kvittering.

Då klev han fram igen – Scott Sinclair.

Med sin andra straff och sitt tredje mål för dagen satte han 4–2 – lika välplacerat och i samma hörn som den tidigare straffen – som innebar att Premier League-platsen var säkrad.

Spel i Premier League uppges innebära runt 900 miljoner i intäkter.

Något Swansea City nu kan tacka 22-årige Scott Sinclair för.