Sura miner i Milan – trots Zlatan-mål och avancemang

Men trots en poäng i Minsk och avancemang till åttondelsfinal deppade han och Milan i går.

– Det blir tufft att behöva slå Barcelona, säger tränaren Allegri om kampen om förstaplatsen.

Zlatan gjorde mål, men Milan fick bara 1–1 mot Bate Borisov.

Zlatan Ibrahimovic fortsätter leverera i Milan och Champions League.

I går borta mot vitryska Bate Borisov gjorde han mål för tredje matchen i rad i den rödsvartrandiga tröjan.

Och svensken har nu stått för hälften av de italienska mästarnas mål i Champions League sedan sommaren 2010 då han kom till klubben.

Zlatan och Milan inledde charmant här i Minsk.

Tackade inte fansen

Redan efter 20 minuter hade svensken haft tre distansskott på mål där en tung frispark från dålig vinkel var närmast att gå in.

Två minuter senare satte svensken behärskat 1–0 framspelad av Robinho sedan han smart undvikit att vinkas av för offside.

Ibrahimovic var inblandad i det mesta före paus men det stannade vid 1–0.

Tidigt i andra halvlek kvitterade Bate på straff och Milan – och Zlatan – tappade mycket av sitt fina spel.

Poängen betyder ändå att Milan är klara för åttondelsfinal.

Trots det lämnade Zlatan deppande, och utan att tacka Milanfansen, snabbt innerplan efter slutsignalen.

En halvtimme senare lämnade han Dynamo-stadion utan ett ord till media.

De två tappade poängen betyder nämligen att Milan måste besegra Barcelona hemma om tre veckor för att vinna gruppen och, förmodligen, få en lättare lottning i åttondelsfinalen.

”Viktigt att bli etta”

– Det är mycket viktigt att bli etta i gruppen. Det här var en match vi behövde vinna. Det blir tufft att behöva slå Barcelona, säger tränaren Massimiliano Allegri.

Han var nöjd med spelet i första halvlek men besviken på alla missade chanser, såväl Robinho som Kevin-Prince Boateng var helt fria med Bate-keepern.

– Vi gjorde misstag i den sista tredjedelen och när du inte lyckas punktera matchen finns det alltid en risk att det kan vända och det gjorde det i dag, säger Allegri.