Sjachtar skrällde mot Arsenal

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-11-03

Eduardo sänkte sin förra klubb – men firade inte

Han bänkades i Arsenal och drog till Ukraina.

I kväll sänkte Eduardo sitt förra lag när Sjachtar Donetsk skrällde och vann med 2–1.

Eduardo, som var en favorit bland Arsenals fans, visade respekt genom att inte fira målet.

Arsenal – som saknade tunga namn som Arsjavin, Song, Denilson, Vermaelen, van Persie och Fabregas – fick annars precis den start man ville ha på Donbass Arena. Redan efter tio minuter fick reptilsnabbe Theo Walcott chansen att springa på en långboll från egen planhalva och fri med Andrey Pyatov gjorde han inget misstag.

Clichy snuvad

Men hemmastarka Sjachtar Donetsk hade inte tänkt att lägga sig frivilligt.

Ukrainarna pressade tillbaka Arsenal och Jadson hann nicka bollen i ribban innan kvitteringen kom i den 28:e minuten, då olycklige Craig Eastmond nickskarvade en frispark i eget mål (ett mål som Dimitrij Tjigrinskij senare noterades för).

Strax före paus kom även 2–1. Darijo Srna snodde retfullt enkelt bollen av Gael Clichy vid hörnflaggan och spelade in till Eduardo som direktstötte in bollen bakom Lukasz Fabianski.

Firade inte

I lagens förra möte, på Emirates den 19 oktober, hyllades den förre Arsenalanfallaren Eduardo med en stående ovation och när han nu nätade mot sin förra klubb avstod han från att fira målet.

Arsenal jagade frenetiskt efter kvittering, men Sjachtar Donetsk försvarade sig bra och passade även på att kontra farligt.

Sjachtar Donetsk är med i Champions League för sjätte gången och har nu ett ypperligt läge att för första gången ta sig vidare till nästa runda.