Dagens namn: Sigrid, Siri

Tottenham vann PL-toppmötet

Publicerad 2016-02-14

På väg mot en poäng var i toppmötet.

Då klev Tottenhams Christian Eriksen, 24 år i dag, fram och avgjorde matchen med sitt 2-1-mål.

Nu är det tre lag inom två poäng i toppen av Premier League.

– En riktigt skön känsla, säger Harry Kane.

Efter att Arsenal tidigare i eftermiddag tagit en dramatisk trepoängare mot Leicester City var det chans för både Manchester City och Tottenham att knapra in poäng på ligatoppen.

De två lagen spelade en händelsefattig första halvlek på Etihad Stadium innan matchen tog ordentlig fart i andra halvlek.

Först slog Danny Rose ett inlägg som Raheem Sterling hoppade med ryggen mot och stoppade med armbågen. Domaren Mark Clattenburg pekade på straffpunkten och Harry Kane satte 1-0 för Spurs stenhårt mitt i målet.

– Det var absolut felaktigt, den tar i ryggen och studsar upp på armbågen och Sterling som inte ser bollen. Men det var samma domare som dömde när vi förlorade mot Tottenham förra gången, då var det offside på två mål, säger Manuel Pellegrini.

Lyckat inhopp

I ett försök att forcera framåt valde City-tränaren att byta ut Fernando till förmån för 19-årige anfallaren Kelechi Iheanacho i den 66:e minuten. Åtta minuter senare betalade det av sig när anfallslöftet bombade in kvitteringen på ett fint inspel av Gael Clichy.

Men det var Tottenham som skulle haka på Arsenal och Leicester i den absoluta toppen. Erik Lamela frispelade Christian Eriksen och födelsedagsbarnet gjorde inget misstag fri med Joe Hart när han rullade in 2-1.

”Upp till er i media”

David Silva fick ett jätteläge att kvittera i matchens slutsekunder men bollen gick över Hugo Lloris ribba.

Därmed är Tottenham uppe som tvåa i tabellen, på målskillnad före trean Arsenal, och två poäng bakom Leicester. Manchester City har nu fyra poäng upp till topp-trion.

– Att komma härifrån med en 2-1-seger är en skön känsla, säger Harry Kane som dock inte nappar på titelkandidatssnacket.

– Det är upp till er i media, säger han.