IFK Norrköping – Örgryte IS 3–1 (0–1)

Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2007-06-27

Matchen:

Norrköping är fortfarande obesegrade i årets serie och ångar på mot allsvenskt spel igen.

Det var en jämn och hård match med många hårda närkamper och tufft spel. Örgryte inledde bäst och tillät inte Norrköping få några ytor att jobba på. Göteborgarna satte också 1–0 efter en omställning där Ken Fagerberg slet sig loss från sin försvarare och la bollen i målets bortre hörn.

Norrköping fortsatte att ha svårt att skapa något under den första halvtimmen men efter det började ”Peking” jobba sig in i matchen och hann skapa några riktigt heta chanser innan halvtid.

– Jag tycker vi spelar bra fotboll och grabbarna ska ha en jätteeloge, säger Örgrytes tränare Janne Carlsson.

Norrköping tog över i andra

Den andra halvleken fortsatte som den första slutade och Norrköping började ta över matchen mer och mer. Spelet var fortsatt tufft och de allt mer tröttare Örgrytespelarna började dra på sig gula kort. Högerbacken Robin Jonsson fick sitt andra gula kort i den 68:e minuten och efter det vände Norrköping matchen även målmässigt.

1–1 kom efter ett fint anfall där Eirik Dybendal slog ett inlägg mot den bortre delen av straffområdet där mittfältaren Daniel Bamberg störtade fram och nickade bollen i mål. Ledningsmålet kom bara några minuter senare på straff och segermålet gjordes på kontring. Örgryte misslyckades med en offensiv frisparksvariant och inbytte Bruno Santos blev fri från halva planen, rundade Dick Last och lade in segermålet för serieledarna.

Det var Norrköpings sjunde raka seger och laget fortsätter att imponera i superettan. Kanske får de 9 568 åskådarna beskåda allsvenskt spel på Idrottsparken nästa säsong.

Målen: 0–1 (12) Ken Fagerberg. 1–1 (71) Daniel Bamberg (Eirik Dybendal), 2–1 (75) Gardar Gunnlaugsson, straff, 3–1 (83) Bruno Santos.

Varningar, Norrköping: Stefan Thordarsson. Örgryte: Marcus Dahlin, Robin Jonsson, Alexander Mellqvist, Martin Strömberg.

Utvisning, Örgryte: Robin Jonsson.

Domare: Lars Kratz, Rättvik.

Publik: 9 568 (på Norrköpings Idrottspark).