Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2007-06-16

Tränaren uppvisad på läktaren

Här är domarmissen som fick Örgrytes tränare Janne Carlsson att tappa fattningen.

– Det är en solklar tröjdragning. Ser inte linjemannen det ska han inte vara på planen överhuvudtaget, dundrade Carlsson i TV4.

Örgryte hade reducerat Landskronas 2–0-ledning och jagade kvittering. Då – i 90:e minuten – hände det som fick Janne Carlsson att ilska till.

Ivica Skiljo var på väg igenom när han revs ner av Amar Muharemovic – utan åtgärd från domaren Zarko Kovacevic.

”Landskrona var mer taggade”

Tv-bilderna visade att Muharemovic borde ha frilägesutvisats och att Örgryte skulle fått frispark i bra läge.

– Det är en solklar tröjdragning. Ser inte linjemannen det ska han inte vara på planen överhuvudtaget, sa Janne Carlsson till TV4 efter att han visats upp läktaren av domaren.

Men Carlsson var även besviken på sitt eget lag.

– Vi är inte riktigt där. Landskrona var mer taggade än oss.

Örgryte hade dessförinnan så när hämtat upp ett 0–2-underläge från den första halvleken. Håkan Söderstjerna gav hemmalaget ledningen efter ett riktigt mönsteranfall.

”Vi har varit pressade”

Jörgen Pettersson spelade fram Matthias Eklund i straffområdet – som i stället för att skjuta hittade Söderstjerna som enkelt gjorde 1–0. Mirza Jelecak ökade på till 2–0 strax innan halvtid efter en försvarsmiss av Dominic Yobe. I den andra halvleken radade båda lagen upp chanser, men fler mål än Samuel Barlays 1–2 blev det inte och Landskrona lämnar därmed jumboplatsen efter säsongens andra seger.

För tippade topplaget Landskrona, som i stället slåss i bottenstriden, var segern guld värd.

– En oerhört viktig seger. Det är klart att vi varit pressade, men nu har vi fått tillbaka ett par spelare och spelade bra, sa veteranen Jörgen Pettersson till TV4.

Lördagens andra match mellan Sundsvall och Sirius slutade 0–0.