Karim Benzema såg ut att bli syndabock och Real Madrid stå för ett mindre fiasko mot lilla Apoel i den första kvartsfinalen i Champions League.

Då tog fransmannen revansch med två mål i 3-0-segern.

Apoel hade stått för en jätteskräll bara genom att ta sig till kvartsfinalen i Champions League. Där väntade jätten Real Madrid.

45 gånger så stor omsättning

Den spanska klubben har en omsättning som är 45 gånger så stor som Cypern-klubben. Som ytterligare jämförelse kan sägas att Cristiano Ronaldo, som är bäst betald i Real, tjänar 13 miljoner euro om året. Apoels största stjärna Esteban Solari tjänar 400 000 euro.

Men i målprotokollet var det länge ingen skillnad. Real Madrid styrde spelet totalt men hemmalaget stod emot – dels tack vare Reals anfallare Karim Benzema.

Kaká med assist och mål

Efter dryga halvtimmen borde fransmannen ha öppnat målskyttet. 24-åringen fick helt öppet mål bara ett par meter från mållinjen men lyckades på något märkligt sätt lyfta bollen över ribban. När det började bli nervöst räddade Benzema ändå sitt anseende.

Efter 74 minuter höll sig anfallaren framme på Kakás perfekta inlägg och nickade in ledningsmålet. Det gav Real ny energi och i slutminuterna kunde Kaká även slå in 2-0 efter vackert förarbete av Marcelo.

Med 90 minuter på klockan blev Benzema också tvåmålsskytt efter att ha blivit serverad ett nytt öppet mål av Mesut Özil.

De tre målen ger spanjorerna ett perfekt utgångsläge inför returen i Madrid.