Dagens namn: Harry, Harriet

Real Madrids flopp – utslaget av division 3-lag

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-11-10

Det var kvällen då Real Madrid skulle reparera den svidande 0–4-förlusten i spanska cupen mot division 3-laget Alcorcon.

Det blev kvällen då nederlaget blev ett svårsmält faktum för stjärnlaget. Real Madrid förmådde bara att göra ett mål hemma på Bernabeu och åkte ur cupen med 1–4 i baken och ett stort brak.

Vis av skadan från första mötet hade Real Madrids tränare Manuel Pellegrini mönstrat ett mycket offensivt lag på tisdagen. Med stjärnor som Kaka, Ruud van Nistelrooy och Gonzalo Higuain i frontlinjen skulle målen komma.

Det kom bara ett. Det kom alldeles för sent, nio minuter före slutet, och gjordes av inhopparen Rafael van der Vaart.

För andra året i rad åkte Real Madrid ur cupen på ett tidigt stadium mot ett lag från en lägre division. Förra säsongen hette motståndaren Real Union.

– Vi har upplevt en dröm. Det är en dröm att slå ut Real Madrid. Det pågår en rätt bra fest där inne i omklädingsrummet nu, sa Alcorcon-trener Juan Antonio Anquela till spansk media minuterna efter matchen.

Tränaren Manuel Pellegrini, redan tidigare hårt kriitserad, är nu ännu mer ifrågasatt.

Det gick så långt att fansen på Santiago Bernabeu applåderade bortalaget när matchen tog slut – och buade åt Pellegrini och hemmaspelarna.