BREDA. Marcus Berg, 22, utmanade målvakten på en hörna.

Då gick NAC Bredaspelaren till attack mot svensken.

– Han slog mig i bakhuvudet, säger Berg.

Tufft Markus Berg fick en smäll i huvudet mot Breda.

Toppmötet mellan NAC Breda och Groningen var fult och grinigt. Riktigt hårt blev det i 90:e minuten när gästerna forcerade för att kvittera Bredaledningen.

Groningens skyttekung, Marcus Berg, gav Bredamålvakten en armbåge.

– Jag är på målvakten, men sådana situationer inträffar tio gånger per match.

Då rann humöret över på Bredas Patrick Mtiliga, som anföll Berg bakifrån med slag mot nacke och rygg. Ett stort bråk utbröt och ­domaren Serge Gumienny visade direkt upp det röda kortet för Mtiliga och det gula för Berg.

– Jag får väl gult kort för att den andre killen får rött direkt.

”Frustrerande”

Men smällen i nacken var inte värst för Marcus Berg.

Det var att Groningen för andra matchen i följd inte alls fick spelet att fungera.

– Det känns riktigt frustrerande. Det är en sak att jag inte gör några mål, men värre att jag eller vi inte skapar några chanser alls.

Petter Andersson var andra svensk på planen. Men han gjorde en blek insats till höger i 4–2–3–1-uppställningen och blev utbytt i 63:e minuten. Fredrik Stenman var skadad och Andreas Granqvist avstängd i Groningen.