AIK imponerade i toppmötet

Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2005-06-13

3–0-seger och upp på andra plats

AIK:s fina form håller i sig.

3–0-segern borta mot serieledande Gais innebär att ”Gnaget” är uppe på andra plats i superettan.

AIK-JUBEL AIK-spelarna jublar efter att Kristian Haynes skjutit 2–0 på frispark.

Richard Norling och hans mannar fick en tung start på superettan.

Men det har gått desto lättare på senare tid.

På måndagskvällen kom fjärde raka segern.

Och den gjorde det efter mycket övertygande spel borta mot Gais.

Mats Rubarth sköt 0–1 efter 12 minuter. Målet kom efter att Nicklas Carlsson mycket vackert klackpassat fram Rubarth efter en hörna.

Fem minuter senare small det igen bakom Dime Jankulovski.

En pinne efter Gais

Kristian Haynes skruvade snyggt in en frispark från 25–30 meter.

När sedan Mats Rubarth fälldes av Edier Frejd i straffområdet och Andreas Andersson slog in straffen var saken biff.

Gais var märkbart uddlöst och aldrig nära att komma ikapp.

AIK är nu tvåa i superettan, en pinne bakom Gais.

Oavgjort i derbyt

Örebro SK räddade en poäng i sista övertidsminuten i derbyt hemma mot Degerfors. Thomas Andersson heter den svartvite hjälten.

Dessförinnan hade Mikael Mårtensson gett Degerfors ledningen.

För Västerås nye tränare Kjell Friman blev det ingen rolig debut hemma på Arosvallen. VSK är kvar i botten av superettan efter att Öster gått från 0–0 till 2–0 i den andra halvleken.

Johan D Lundin (johan.lundin@aftonbladet.se)