Matchfakta 17/9

IFK Norrköping – Landskrona Bois 1-0 (1-0)

Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2007-09-17

Matchen:

IFK Norrköping är otroligt nära Allsvenskan. Dagens seger blev knapp men de tre poängen gör ändå att det nu ska till en kollektiv kollaps för att hålla östgötarna borta från svensk fotbolls finrum.

Thomas Magnusson blev dagens matchhjälte, och han blev det tidigt. Redan i den nionde minuten satte han det som skulle bli segermålet, framspelad av Magnus Samuelsson.

För Landskrona gäller det nu att akta sig för att inte bli indragna i bottenstriden. Endast fem poäng skiljer laget från en nedflyttningsplats.

Mål: 1-0 (9) Thomas Magnusson (Magnus Samuelsson).

Varningar, Norrköping: Magnus Samuelsson, Stefan Thordarson, Kristoffer Arvhage. Landskrona: Mirza Jelecak.

Domare: Zarko Kovacevic.

Publik: 7193 (på Norrköpings Idrottspark).

IFK Norrköping:

Nuredin Bakiu – Viktor Rönneklev, Thomas Magnusson, Kristoffer Arvhage, Mikael Roth – Léandre Griffit, Magnus Samuelsson (84), Mikael Blomberg, Eirik Dybendal – Stefan Thordarson (79), Gardar Gunnlaugsson.

Avbytare: Sasa Sjanic, Richard Spong (84), David Nordbeck, Patrik Svensson, Bruno Santos (79).

Landskrona Bois:

Lee Baxter – Mikael Dahlgren, Daniel Theorin, Amar Muharemovic, Antti Okkonen – Charles Anderson (76), Joakim Persson, Ivo Pekalski (68) – Matthias Eklund, Pär Cederqvist, Alvedin Nezirovac (46).

Avbytare: Sebastian Karlsson, Christoffer Carlsson (76), Linus Olsson, Mirza Jelecak (46), Robin Wikman (68).

Degerfors IF – IF Sylvia 1-1 (0-0)

Matchen:

Degerfors har otroligt svårt att vinna matcher i årets superetta. I dag såg det länge ut att bli en efterlängtad trepoängare men i den 92:a minuten grusade Sylvias Markus Hansson segerplanerna.

Kvitteringen kom till efter en frispark från 30 meter där Hansson nickskarvade in bollen bakom Jonas Bohlin i hemmamålet. Målet kom logiskt, om man tar i beaktning de chanser som Sylvia skrapat fram tidigare under halvleken.

Men en hemmaseger hade ändå inte varit orättvis eftersom Degerfors var det klart bättre laget i den första halvleken och hade redan då flera bra målchanser. Men ledningsmålet fick vänta till den 62:a minuten då Anderson Mano Garcia tog till vara på en målvaktsretur efter Henrik Bergers skott.

Mål: 1-0 (62) Anderson Mano Garcia (Henrik Berger), 1-1 Markus Hansson.

Varningar, Degerfors: Kalle Norrbin, Tobias Solberg, Djordje Mrdjanin. Sylvia: Armando Ibrakovic, Peter Karlsson, Fredrik Åström.

Domare: Antti Kanerva.

Publik: 2 087 (på Stora Valla).

Degerfors IF:

Jonas Bohlin – Kalle Norrbin, Djordje Mrdjanin, Magnus Tappert, Markus Karlsson - Henrik Berger, Tobias Solberg – Shpetim Hasani (89), Andreas Holmberg, Anderson Mano Garcia – Andreas Drugge.

Avbytare: Jesper Fromholt, Tobias Larsson (89), Jonas Bergman, Johan Bertilsso, Kristoffer Wiktorsson.

IF Sylvia:

Peter Karlsson – Andreas Friman, Armando Ibrakovic, Dennis Boskailo, Fredrik Åström (85) – Mikael Torin, Ibrahim Atiku (69), Markus Hansson, Johan Roxström – Daniel Åkervall, Armin Tankovic (77).

Avbytare: Henrik Häggdahl, Jonas Nilsson, Stefan Persson (85), Michael Kassayousef (69), Maic Sema (77).

Åtvidabergs FF – Mjällby 0-0 (0-0)

Matchen

Åtvidaberg och Mjällby delade broderligt på poängen i kvällens match på Kopparvallen. Trots resultatet, 0-0, var matchen inte på något sätt händelsefattig.

– Det var definitivt inte signifikativt för en 0-0-match, kommenterar Anders Torstensson, assisterande tränare i Mjällby.

I första halvlek hade hemmalaget Åtvidaberg något mer boll men hade svårt att dyrka upp Mjällbys för dagen fina försvarsspel.

Andra halvleken var relativt lik den första. Mjällby var dock närmast seger på slutet. Kenyanen Patrick Osiako kunde ha avgjort med ett drömmål då han från 30 meter träffade ribban med fem minuter kvar.

– Sista kvarten var vi bättre och tyngre och man hoppades att det skulle vara ännu fler stoppminuter. Men sätt till hela matchen var det väl rättvist och vi får vara nöjda med insatsen, avslutar Anders Torstensson.

Varningar: Åtvidaberg: Mats Haglund. Ljungskile: Johan Svensson, Johan Persson, Simon Sjöfors.

Domare: Johan Hamlin.

Publik: 2956 (på Kopparvallen).

Åtvidaberg: Henrik Gustavsson – Örjan Bäckstrand, Johan Niklasson, Per Karlsson, Jesper Arvidsson – Daniel Johansson, Martin Jönsson, Kristian Bergström (44), Haris Radetinac – Mats Haglund, Kjartan Finnbogason.

Avbytare: Oscar Möller (44).

Mjällby: Rickard Fransson – Daniel Nilsson, Marcus Lindberg, Robin Cederberg, Tobias Johansson – Philip Jonasson (13), Patrick Osiako, Johan Persson, Johan Svensson (83) – Simon Sjöfors, Marcus Ekenberg (88).

Avbytare: Erton Fejzullahu (13), Adam Berner (83), David Löfqvist (88).

Jönköpings Södra – Häcken 2-3 (1-1)

Matchen: Häcken besökte ikväll Jönköpings Södra på Stadsparksvallen för att kunna haka på i jakten om uppflyttning till Allsvenskan. Efter en pigg inledning av J-Södra fick igång spelet och visade varför laget ligger och slåss i toppen av tabellen.

Men laget visade också prov på att missa målchanser. I den 29 minuten gav Ari Frejr Skúlason bortalaget ledningen med 1-0. Fyra minuter senare var det bud på mer när Robert Mambo-Mumba träffade målställningen. Men det kom inget mer mål för Häcken i första halvleken,

istället kvitterade Patrik Elmander i den 45 minuten med J-Södras första avslut på mål. Häcken hade kommandot även i andra halvleken och planenligt kom 2-1 genom Skúlason på nytt. Patrik Elmander såg dock ut att stjäla en poäng när han kvitterade på nytt i den 85 minuten.

Effektiviteten i avsluten såg ut att fälla avgörandet, men Robert Mambo-Mumba blev matchhjälte för Häcken när han satte dit 3-2 med två minuter kvar att spela. En underhållande match som höll på att glida Häcken ur händerna trots hela 17-2 i avslut på mål.

Målen: 0-1 (29) Ari Freyr Skúlason, 1-1 (45) Patrik Elmander, 1-2 (71) Ari Freyr Skúlason, 2-2 (85) Patrik Elmander, 2-3 (88) Robert Mambo-Mumba

Varningar: Häcken: David Marek, Ari Freyr Skúlason, Robert Mambo-Mumba

Domare: Mattias Nyman

Publik: 2144 (på Stadsparksvallen)

Jönköping Södra: Mikael Axelsson - Fredrik Söderbring, Fredrik Söderbring, Johan Svedberg, Andreas Nilsson (70) - Johan Karlefjärd (80), Christer Persson, Fredrik Fendrich, Aram Ibrahim (79) – Patrik Elmander, Tommy Thelin

Avbytare: Magnus Kjellsson (70), Erik Backlund (79), Mikael Eriksson (80)

Häcken: Christoffer Källqvist – David Marek, Daniel Forsell, Johan Lind, Marcus Jarlegren – Jonas Henriksson, Jonas Henriksson, Robert Mambo-Mumba, Ari Freyr Skúlason (83) – Daniel Larsson (90), José de Oliveira

Avbytare: Peter Olofsson (83), Ze Antonio (90)

IK Sirius–Falkenbergs FF 4-0(1-0)

Matchen:

Det dröjde 18 minuter av matchen innan publiken fick se kvällens första avslut på mål. Då var det bortapubliken ifrån Falkenberg som fick applådera, men mest var det hemmapubliken som hade anledning att applådera under den första halvleken. Tolv minuter efter att FFF hade haft matchens första avslut var det Sirius tur att göra matchens första och den första halvlekens enda mål genom ex-gnagaren Daniel Hoch.

– Vi spelar bra, så det blir en kalldusch när de får göra mål genom ett skott från 30 meter som går ribba in, säger gästande Falkenbergs tränare Ingmar Nilsson till Fotbollsverige.se.

Den andra halvleken såg väldigt länge ut att sluta precis likadant som den första, men med två minuter av ordinarie tid inledde mittfältaren Andreas Eriksson en målkavalkad. 2-0 sköt han in i mål och vi de ytterligare två målen som skulle bokföras innan matchens slut assisterade han målskyttarna Antouman Jallow och Pierre Gallo.

– Det var ställningskrig och man kämpade i 88:a minuter, sedan öppnade det sig och vi gjorde tre mål. Man lider lite med Falkenberg, säger Andreas Eriksson som var inblandad i alla de tre sista målen.

Falkenberg är efter kvällens resultat fortsatt nästjumbo i tabellen, men dock med endast en poängs marginal till jumbon Degerfors som ikväll tog en poäng mot Sylvia.

– Spelmässigt var det match i 85: minuter, men sedan gör dem 2-0, säger FFF:s tränare Ingmar Nilsson.

– En tabell ljuger aldrig och vi kanske inte räcker till i år. Vi lyckas inte göra lika många mål som ifjol, då vi hade (Stefan) Rodevåg och (David) Elm som gjorde 28 mål tillsammans, fortsätter Ingmar Nilsson.

Mål: 1-0 (30) Daniel Hoch, 2-0 (88) Andreas Eriksson (Pierre Gallo), 3-0 (90) Antouman Jallow (Andreas Eriksson), 4-0 (93) Pierre Gallo (Andreas Eriksson).

Varningar, Sirius: Jonas Lundmark, Gustaf Segerström. Falkenberg: Robin Ganemyr, Ricardo Panella.

Domare: Keijo Hyvärinen.

Publik: 2023 på Studenternas IP

Sirius:

Jon Rytterbro – Jonas Lundmark, Hjalmar Bertwig, Gustaf Segerström, Tighe Dombrowski – Mattias Johansson (Marcus Palmqvist 61), Andreas Eriksson, Pierre Gallo, Fredrik Olsson – Daniel Hoch (Antouman Jallow 73), Mani Tourang.

Falkenberg:

Tommy Naurin – Billy Berntsson, Jens Gustafsson, Patrik Lundgren, markus Thorbjörnsson – Johan Claesson, Ricardo Penella (Peter Vougt 67), Robin Ganemyr, Björn Carlsson – Pawel Mendel (Emir Kujovic 22, Kristoffer Fagercrantz 68), Joel Johansson.

Gif Sundsvall–Bunkeflo 4–0(2–0)

Målen: 1–0 Johan Patriksson (21), 2–0 Tarmo Neemelo (37), 3–0 Andres Ingel (63), 4–0 Johan Patriksson (72).

Publik: 2937.

GIF Sundsvall – Bunkeflo 4-0 (2-0)

Matchen:

Det viktiga mötet mellan GIF Sundsvall och Bunkeflo blev en ensidig historia och det var klasskillnad mellan lagen. Matchhjälte för gästerna blev Johan Patriksson som både inledde och avslutade målskyttet för dagen för kvällen. ”Giffarna” stärkte sin position i toppen och har ett bra utgångsläge inför slutspurten.

- Det känns riktigt skönt att få avgöra och nu är det bara att kriga i de sisat matcherna också, säger matchhjälten Johan Patriksson.

Mål: 1-0 (21) Johan Patriksson (Andreas Ingel), 2-0 (37) Tarmo Neemelo (Mikael Lustig), 3-0 (63) Andreas Ingel. 4-0 (72) Johan Patriksson (Tobias Eriksson).

Varningar, Bunkeflo: Max Fuxberg.

Domare: Johnny Lundbäck.

Publik: 2937 (på Norrporten Arena).