Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2007-08-19

Tog hem spanska supercupen efter finalseger mot Real Madrid

jubel Renato och Dani Alves saluterar segern i supercupen.

Spanska supercupfinalen blev en målfest.

Sevilla vann över Real Madrid i kväll med 5–3 efter ett hattrick av Frederic Kanoute.

Sevilla hade 1–0 att gå från första mötet. I kväll fick Real Madrid en mardrömsstart i returen på Santiago Bernabéu då Renato satte 1–0 redan efter en kvart.

Royston Drenthe tog förvisso Real tillbaka in i matchen omgående när han kvitterade med ett drömskott från 25 meter.

Men Sevilla återtog kommandot och satte både 2–1 (nick av Renato) och 3–2 (Frederic Kanoute på straff) på åtta minuter.

Två mål på slutet av Kanoute

I det här läget behövde Real göra ytterligare fyra mål för att vinna. Fabio Cannavaro tände förvisso en strimma av hopp när han reducerade på nick strax före paus. Och hoppet tändes än mer när Sergio Ramos nickade in 3–3 med tio minuter kvar.

Men pressen uteblev. Kanoute rullade i stället in sitt andra och tredje mål för kvällen och säkrade Sevillas titel med det sammanlagda resultatet 6–3.