Matchfakta 7/7

Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2007-07-07

GIF Sundsvall-Ljungskile SK 3–0 (1–0)

Matchen:

Sundvall tog sin fjärde raka vinst i matchen mot Ljungskile och avancerade genom segern till tabellens andra plats, dock med flera poäng upp till superettans överlägsna ledare Norrköping.

Även om matchen inleddes på ett avslaget vis, så gav Giffarna aldrig Ljungskile någon chans. Det var också Sundsvall som var laget som tog en rättvis ledning efter 25 minuter. Målet gjordes av

Johan Patriksson

efter förspel av

Tobias Eriksson

.

– Efter 1–0 målet så är det bara ett lag på planen. Matchen är helt och hållet vår, säger Sundsvallstränaren

Mika Sankala

till fotbollsverige.se.

Även den andra halvleken dominerades av Gif Sundsvall. Laget fortsatte rada upp målchanser samtidigt som de spelade ett bra försvarsspel. Bara några minuter in i den andra halvleken utökades Sundsvalls ledning och det även denna gång av ex-ljungskilespelaren Johan Patriksson.

– Johan är oerhört laddad idag när han får möta sitt gamla lag. Han får göra två mål och är riktigt het, säger Mika Sankala.

Men det var inte bara Johan Patriksson som var laddad idag.

Johan Hallenius

hade bara befunnit sig på planen i tre minuter innan han hade gjort vad han var avsedd att göra. Han sköt in 3–0 och fastställde slutresultatet.

Klockan visade 69 minuter och slutresultatet var fastställt innan LSK sköt sitt första, och enda, skott på mål. Något som förstås Ljungskiles tränare

David Wilson

inte var nöjd med, men som han ändå hade förståelse för.

– På grund av skador och sjukdom var vi idag bara 14 man plus en målvakt, vilket såklart syns.

Edwin Phiri

är borta och ytterbackar får spela på centralt mittfält.

Efter sommaruppehållet väntar dubbelmöte för Ljungskile mot vårsäsongens gigant i superettan, IFK Norrköping, och då är tränaren David Wilson övertygad om att bättre spel krävs för att kunna ta poäng.

– Ibland visar resurserna att vi är en liten klubb, med den lägsta budgeten i hela Superettan, som tävlar större klubbar, men vi måste ta nya tag och gör nya försök, säger LSK-tränaren David Wilson till fotbollsverige.se.

Mål:

1–0 (25) Johan Patriksson (Tobias Eriksson), 2–0 (54) Johan Patriksson (Tobias Eriksson), 3–0 (64) Linus Hallenius (Joel Cedergren).