Två mål av Messi när Barcelona 5–0-vann

BARCELONA. Inget kan stoppa FC Barcelona.

Mot Real Sociedad gjorde katalanerna en "Clásico" och vann med 5-0 på Camp Nou.

På Mallorca tog svensklaget Santander säsongens första bortaseger.

Real Madrid hade redan satt press på Barcelona efter 3–1-segern borta mot Zaragoza tidigare under söndagskvällen. För att återta förstaplatsen i tabellen var Barcelona tvungna att ta tre poäng mot nykomlingen Real Sociedad.

Men Pep Guardiolas elva visade att toppformen från el Clásico hållit i sig och gjorde lidandet kort med gästerna.

Efter en snygg anfallskombination med Xavi, Messi och Pedro fick slutligen David Villa från nära håll en fot på bollen som gick rakt upp i nättaket.

Två Messi-mål

Med en halvtimme spelad kom Andrés Iniesta ren på högerkanten nära mål och hittade en liten lucka mellan målvakten och stolpen; 2–0.

I andra halvlek inledde Leo Messi målskyttet när han placerade bollen snyggt förbi Sociedads målvakt till 3–0.

Och det var inte bara formen från el Clásico som Barcelona tagit med sig. I första ligamatchen på hemmaplan efter utklassningen av Real Madrid upprepade Pep Guardiolas mannar också segerresultatet 5–0, efter att Leo Messi slagit in kvällens andra mål och Bojan Krkic avslutat målskyttet.

Santander vann

Kvällens mest högljudda busvissling kom när Real Sociedad bytte in Raúl Tamudo, legendarisk lagkapten för Espanyol som via två mål mot Barcelona i näst sista omgången säsongen 06/07 såg till att ligasegern hamnade hos Real Madrid. Camp Nou har inte förlåtit Tamudo och kokade över varje gång han fick bollen.

Svensklaget Racing Santander tog årets första bortaseger med 1-0 mot normalt hemmastarka Mallorca, där både Markus Rosenberg och Kennedy Bakircioglü byttes ut i andra halvlek.Segern innebär att Racing lämnat den omedelbara bottenstriden och ligger på 14:e plats med 17 poäng.

Barcelona leder la liga med 40 poäng, följt av Real Madrid på 38.