Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-04-29

Toppar superettan efter
fyra mål mot Sundsvall

Mjällby jublar.

Mjällby gick upp i serieledning i Superettan efter seger mot Gif Sundsvall, 4–2.

Bakom avancemanget låg tvåmålsskytten Marcus Ekenberg.

Drygt 1 800 personer på Strandvallen bjöds på en målrik match när Mjällby tog emot Sundsvall.

Marcus Ekenberg såg ut att ha sänkt Gif Sundsvall redan efter 20 minuter. 28-åringen inledde målskyttet i den sjunde minuten, assisterad av Robin Cederberg. 13 minuter senare var det dags igen. Framspelad av Erton Fejzullahu satte han tvåan bakom Gif-målvakten Fredrik Sundfors.

Två mål av Sigurdsson

Men bortalaget kom tillbaka och hade före halvtidspausen kvitterat genom två snabba mål av Hannes Sigurdsson.

Bara minuterna in på andra halvlek tog Mjällby tillbaka ledningen genom Fejzullahu, som fick göra sitt andra mål för säsongen. William Leandersson fastställde sedan slutresultatet 4–2 i den 88:e minuten.

Mjällby klättrade upp i tabelltoppen sedan Ängelholm, serieledare före kvällens omgång, förlorat mot Assyriska.

Ängelhom förlorade

Ängelholm, som var på besök i Södertälje, åkte på två baklängesmål i den första halvleken. Hemmalagets Eddie Moussa inledde målskyttet efter dryga halvtimman spelad och fick sedan se Xhevdet Llumnica öka på sex minuter senare. Mattias Adelstens reduceringsmål i den 47:e minuten hjälpte föga och Ängelholm fick se sig besegrat med 1–2.