Dagens namn: Ragnar, Ragna

Nytt klassmål av Ibrahimovic

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2011-01-20

Satte 1–0 på kontring

I helgen – drömmål mot Lecce som gjorde att Milan fick med sig poäng från den matchen.

I kväll – ett nytt mästerverk som öppnade målskyttet mot Bari.

Milan lyckades sedan rycka ifrån till 3–0 och är vidare i den italienska cupen.

Zlatan Ibrahimovic är glödhet just nu.

I helgen svarade han för ett drömmål som innebar 1–0 till Milan som förvisso tappade till 1–1.

I kväll slog han till igen – när Milan mötte Bari i åttondelsfinalen i den italienska cupen.

Robinho startade kontring

Det var i den 19:e minuten som den svenske storstjärnan på nytt visade världsklass. Bari låg i anfall men slarvade och tappade bollen. Robinho bröt och startade en kontring.

Brassen förde upp bollen till halva plan innan han spelade bollen till Zlatan som hade sökt sig till vänster en bit utanför straffområdet.

Zlatan tog emot bollen och drev in i straffområdet innan han vrickade till den med högerfoten och läckert curlade in bollen vid den bortre stolpen.

Målet innebar 1–0 till Milanolaget och ytterligare ett vackert mål att lägga till den svenske superstjärnans CV.

Cassanos första från start

Om Baris Edgar Álvares missade målet blev han varse om Ibrahimovic kraftiga bössa på ett annat sätt.

När Milan fick frispark ett tiotal meter utanför straffområdet stegade Zlatan fram och dundrade på – rejält. Skottet gick rätt i skallen på Álvares som blev kvarliggande innan han plåstrades om och sedan kunde fullfölja matchen.

Precis innan halvtidsvilan utökade Alexander Merkel till 2–0 och i andra halvlek satte Robinho 3–0.

Som anfallspartner hade Zlatan Ibrahimovic för första gången från start nyförvärvet Antonio Cassano. De två såg ut att trivas ihop då de hade ett par fina kombinationer.