Publicerad 2011-10-24

Levante är nu i topp före Real och Barcelona

BARCELONA. Glöm Real Madrid. Glöm Barcelona.

La ligas ledare efter åtta omgångar heter Levante.

I kväll tog överraskningslaget från östkusten en säker 3–0-seger borta mot Villarreal.

– Jag hoppas att folk njuter, säger klubbens president Franciisco Catalán.

Spaniens största skrällag fortsätter att imponera stort. Inför den tuffa bortamatchen mot Villarreal i dag hade Levante chansen att gå upp i serieledning – och det lilla östkustlaget svarade med en bombsäker 3–0-uppvisning mot Champions League-laget Villarreal.

Efter en kvart gav Juanlu bortalaget ledningen och precis innan paus utökade han den till 2–0 på El Madrigal-stadion i Villarreal.

Hemmalaget saknade skärpa och målchanser, medan Levante gick ut i andra halvlek och fortsatte att ställa till problem. I matchens 58:e minut gjorde anfallaren Arouna Koné kvällens tredje och sista mål och när domaren blåste av matchen strax före midnatt var Levante, som spelade i andradivisionen för bara två säsonger sedan, ligaledare för första gången i klubbens historia.

Men att Levante ska ha något att göra med slutstriden i la liga tror inte klubbens president Francisco Catalán.

– Det är normalt om det här inte håller i sig, men jag hoppas folk njuter nu. Vi vet att det här är en tuff sport och när man minst anar det faller man. Nu ska vi fortsätta att jobba på, säger Catalán till Radio Marca.

När Levante slog Real Madrid för ett par veckor sedan trodde många att det var en engångsföreteelse. Men laget har fortsatt imponera och bara släppt in tre mål på säsongens inledande åtta omgångar, minst av alla lag i la liga.

I kväll tog man sin sjätte raka seger i ligan och gick samtidigt om José Mourinhos gäng i tabellen, som de leder på 20 poäng, ett före Real Madrid och två före Barcelona.

På onsdag möter Levante Real Sociedad på hemmaplan.