Dagens namn: Ludvig, Love

'Chicharito' bakom Mexikos finalplats

Publicerad 2011-06-23

Mexiko och USA fortsätter dominera i Gold Cup – det Nord- och Mellanamerikanska fotbollsmästerskapet.

I semifinalspelet vann Mexiko mot Honduras och USA mot Panama.

– Vi vet vad USA kan, och det blir en tuff rival, säger Mexikos anfallare Aldi de Nigris.

Mexiko tog sig vidare till final efter två mål på övertid.

de Nigris nickade in 1-0 på hörna i den tredje övertidsminuten. Sex minuter senare punkterade Manchester United-spelaren Javier "Chicharito" Hernandez tillställningen med hjälp av höften. Även den här gången som följd av en hörnspark.

Matchen sågs av 70 627 åskådare på Reliant Stadium i Houston, mestadels bestående av grönklädda mexikaner.

Panama skakade USA

USA slog i sin tur ”lilleputten” Panama med 1–0 efter mål av Fulhamspelaren Clint Dempsey i 77:e minuten.

Segern satt långt inne mot ett överraskande starkt Panama.

– Det var väldigt spänt, och få målchanser för båda lagen. Jag är nöjd med mina spelare. De kämpade ända till slutet, sade Panamas coach Julio Dely Valdes.

Det är tredje gången i rad som USA ställs mot Mexiko i finalen. Senast, för två år sedan, vann Mexiko med 5–0.