Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2005-06-15

Omgång 12

Åtvidaberg 2 (0)

IFK Norrköping 2 (0)

0–1 Dago Funes (59), 1–1 Kristian Bergström (73), 1–2 Funes (75), 2–2 Arsim Gashi (81).

Varningar, Åtvidaberg: Eddie Åhman (avstängd).

Norrköping: Markus Hansson, Patrik Svensson.

Publik: 5 230 (på Kopparvallen).

Domare: Peter Fröjdfeldt.

Matchen

Åtvidaberg med en förändring i startelvan, in gick Christoffer Karlsson och ut Fredrik Elgström. Norrköping hade ett par kännbara avbräck. Bruno Santos och Viktor Rönneklev saknades och ”halvskadade” Stefan Thordarson började på bänken.

Efter tre minuter åkte Norrköping på ännu en skada då Pierre Gallo trampade snett och bars ut på bår med en befarad meniskskada. Norrköping var det bättre laget under östgötaderbyts första halvlek. Man ägde mittfältet mot ett blekt Åtvidaberg där och spelade sig fram till en hel del fina lägen men den rätta skärpan i avsluten saknades.

Efter pausen blev det mer fart på matchen. I den 51:a minuten tvingades Lindberg till en fin räddning på Shhadehs skott och i den 55:e höll sig Thelin framme på en hörna och nickade tätt utanför. Fyra minuter senare får gästerna en hörna som Dago Funes nickade in 0-1 på. Kort därefter hade Norrköping två ypperliga lägen att utöka sin ledning. Först blev Markus Hansson friställd men han sköt rakt på Henrik Gustavsson och sedan fick Andreas Dahlén ett liknade läge men hans avslut gick högt över.

I stället kvitterade ÅFF genom Kristian Bergström. Hemmalagets glädje blev dock kortvarig för två minuter senare tog ”Peking” ånyo ledningen genom ett skott av tvåmålsskytten Funes. Åtvidaberg gav dock inte upp och i den 81:a minuten höll sig inbytte Arsim Gashi framme och utnyttjade passivitet i IFK-försvaret.

Ett ganska rättvist resultat. I första halvlek var Norrköping det bättre laget och man borde ha varit i ledning med ett eller två mål. Åtvidaberg ryckte upp sig i en händelserik andra halvlek där båda lagen hade gott om chanser.