Dagens namn: Helge

Bytte nio spelare – men Barca vann ändå

Uppdaterad 2014-09-18 | Publicerad 2014-09-17

Lionel Messi och Munir var de enda som fick vara kvar från ligamatchen i helgen.

Men ett något reservbetonat Barcelona tog ändå en kontrollerad 1-0-seger i CL-premiären mot Apoel Nicosia.

Det brukar heta att det är viktigt med breda trupper när man ska spela i Europa. Barcelonas seger i första omgången av Champions League blev ett bra bevis på det.

Luis Enrique rensade ut hela nio spelare från startelvan som vann med 2-0 mot Athletic Bilbao i lördags. Spelare som Pedro, Jordi Alba och Javier Mascherano fick inte ens sitta på bänken och på mittfältet mönstrade Barcelona A-lagsdebutanten Sergi Samper, 19, Sergi Roberto och Xavi som fått sparsamt med speltid i år.

Pique segerskytt

Men Lionel Messi var tillsammans med Munir den enda som fick vara kvar i laget och det var just argentinaren som slog en fin frispark från höger som Gerard Pique kunde sätta pannan på till 1-0 efter 28:a minuter.

– Det har varit en speciell sommar för Gerard Pique som tidigare var odiskutabel i mittförsvaret men som nu varit petad. Det var nog symboliskt skönt för honom, säger Sportbladets Erik Niva i Viasats studio.

Cyprioterna stack upp någon enstaka gång i andra halvlek men segern var aldrig hotad. Barcelona har därmed fyra raka segrar i säsongsöppningen utan att släppa in ett enda mål.