Hjälte efter hattrick

Uppdaterad 2014-06-26 | Publicerad 2014-06-25

Shaqiri showade när Schweiz gick vidare till åttondel

Schweiz är vidare till åttondelsfinal.

Det sedan tremålsskytten Xherdan Shaqiri, 22, bombat in ett av VM:s vackraste mål.

Men nu väntar en svår utmaning i Argentina.

Schweiz fick en drömstart på den sista gruppspelsmatchen mot Honduras. Bayern München-stjärnan Xherdan Shaqiri höll sig framme och var nära att trycka in 1–0 redan i den tredje matchminuten.

Inget mål den gången, men kort därefter small det rejält.

Hårt pressad av försvararna avlossade han en projektil som borrade sig in i krysset via ribban.

Dryga halvtimmen in i matchen var det dags igen.

Då kom Shaqiri helt ren med målvakten efter en snabb omställning. Iskallt placerade han in 2–0.

I den andra halvleken rånades Honduras på en solklar straff när Jerry Palacios blev nedriven av mittbacken Johan Djorou.

Rasade mot domarmissen

SVT-kommentatorn Markus Johannesson rasade mot domaren som valde att fria i situationen.

– Det där ska vara straff och utvisning vilket hade ändrat matchbilden totalt. Han springer in i honom. Jag tycker definitivt att det borde ha varit en straff, sa han i sändning.

Med 20 minuter kvar av matchen fullbordade Xherdan Shaqiri sitt hattrick när han slog in 3–0 från nära håll. Jättetalangen Josip Drmic stod för läckert förarbete när han grundlurade backen Victor Bernardez som ramlade omkull.

Schweiz slutar tvåa i gruppen bakom Frankrike och står nu inför en svår utmaning i åttondelsfinalen. Där väntar ett Argentina med tre raka segrar i ryggen och en glödhet Lionel Messi i skytteligaledning.