Stjärnan gjorde sitt snabbaste mål i karriären

Ett historiskt mål, en mästerlig frispark.

En Lionel Messi i toppform sänkte Nigeria och gick upp i delad skytteligaledning.

– Vi blir hela tiden bättre och visar att vi vill mer, säger 27-åringen.

Två raka segrar men ett spel som har lämnat mer att önska. Det var ett ifrågasatt Argentina som gick in i den sista gruppspelsmatchen mot Nigeria i dag.

Lagkaptenen Lionel Messi visade vägen direkt när han dunkade in en retur redan i den tredje matchminuten – superstjärnans snabbaste mål i karriären.

Nigeria replikerade direkt på en kvick kontring när Ahmed Musa skruvade in kvitteringen i bortre hörnet. Resultatet såg ut att stå sig halvleken ut men precis innan pausvilan gjorde Messi 2–1 på en mästerlig frispark. Målvakten Vincent Enyeama kunde bara titta på när bollen seglade in.

Knäade in segermålet

Afrikanerna kvitterade omgående i andra halvlek, igen genom Ahmed Musa. Matchvinnare blev vänsterbacken Marcos Rojo som knäade (!) in sitt första landslagsmål på en hörna. Matchen slutade 3–2.

– Vi har haft svårt att hitta utrymme i anfallsspelet men i dag vände vi på det. Tråkigt att de gjorde två mål men vi gjorde bättre ifrån oss än tidigare, säger Messi till argentinsk tv.

TV4-experten Hasse Backe hyllar Argentina efter lagets tredje raka seger:

– Det är ett helt annat Argentina vi ser jämfört med de första två gruppspelsmatcherna. Skillnaden är stor. De ser betydligt vassare ut, säger han.

Nigeria också vidare

Lionel Messi byttes ut i den 62:a matchminuten för att sparas inför kommande matcher. Hans fyra fullträffar placerar honom i delad skytteligaledning tillsammans med Brasiliens Neymar.

Resultatet innebär att Argentina vinner grupp F på maximala nio poäng och kommer att ställas mot tvåan i grupp E i åttondelsfinalen.

Tack vare Bosnien-Hercegovinas seger över Iran går även Nigeria vidare till åttondelsfinal, förlusten till trots.