Publicerad 2012-01-19

BARCELONA. Domaren missade Pepes fula stämpling på Leo Messi.

Men Barcelona har bestämt sig för att inte begära Real Madrid-spelaren avstängd.

Klubben föredrar att behålla en god relation med rivalen, skriver Marca.

Det var i andra halvlek av onsdagens Copa del Rey-möte i Madrid som Pepe satte en mycket avsiktlig fot handen på en sittande Leo Messi. Domaren såg inte tilltaget och Pepe kom undan utan varning i matchen som Real Madrid förlorade med 1–2 till Barcelona.

Dagen efter matchen skriver Marca att Barcelona väljer att inte anmäla Pepe till disciplinkommittén, utan låta saken bero för att inte elda upp stämningen mellan de två klubbarna ytterligare.

”Jag kan inte döma”

Under förra vårens fyra Clásicon i tät följd anmälde Real Madrid och Barcelona både spelare och tränare till disciplinkommittén, under en period som är den mest fientliga i modern tid klubbarna emellan.

Pepe har själv inte uttalat sig om onsdagens händelse, men José Mourinho sa efter matchen:

– Går det att försvara det Pepe gör? Jag kan inte döma det, eftersom jag inte sett situationen än, men om det är som det sagts är det inte bra.