Cavani räddade PSG utan Zlatan

Publicerad 2014-10-21

...och firade med ny målgest

Ingen Zlatan Ibrahimovic.

Då frälste Edison Cavani PSG i den 87:e minuten – och firade med en ny variant av sin målgest.

– Jag tycker att utvisningen mot Lens var ett misstag, säger matchhjälten.

Zlatan Ibrahimovic har inte spelat sedan den 21 september och befinner sig i Sverige för att undersöka sin segdragna hälskada.

Och PSG saknade sin svenska stjärna när de mötte Apoel på bortaplan. De franska mästarna lyckades inte få det cypriotiska laget i den första halvleken.

I stället var det hemmalaget som hade den bästa chansen efter paus när Thiago Gomes nickade bollen mot mål, men David Luiz räddade på mållinjen.

– Jag försökte göra mitt bästa. Jag ställde mig på linjen och försökte stoppa bollen. Jag gjorde jobbet, säger han till Viasat.

PSG leder gruppen

Matchen såg ut att sluta 0-0, men i den 87:e minuten fick Edison Cavani hål på Apoel. I senaste ligamatchen mot Lens åkte stjärnan på en varning efter sin målgest där han låtsas avlossa ett gevär. Domaren ansåg att gesten var provocerande och när Cavani protesterade åkte han på rött.

Den här gången valde Cavani att rikta ”geväret” ner mot marken i stället för rakt fram och klarade sig utan kort.

– Jag tycker att utvisningen mot Lens var ett misstag. Men alla får göra fel, säger Cavani enligt Le Parisien.

PSG har fortsatt greppet om gruppen före Barcelona som besegrade Ajax. Men PSG-spelarna saknade Ibrahimovic.

– Vi saknar alla delare som är skadade. Alla är viktig för oss, självklart är Zlatan viktig också. Man vill att alla ska kunna spela, säger Luiz.