Man City vann trots ”straffblåsningen”

Publicerad 2014-11-30

Sergio Agüero hade aldrig tidigare fått en varning för filmning i Premier League.
När den väl kom så tyckte alla att han borde fått skjuta från elva meter i stället.

– Agüero försöker aldrig lura domaren. Domaren gjorde ett misstag, säger Manuel Pellegrini.

Sergio Agüero har aldrig haft någon stämpel som filmare hängande över axlarna. Faktum är att forwarden med den låga tyngdpunkten aldrig fått ett gult kort för filmning i Premier League.

Men i den nionde minuten mot Southampton kom det – efter ett minst sagt tveksamt domaringripande. Argentinaren bröt in från höger i straffområdet och fick en tackling av Southamptons mittback Jose Fonte och gick till marken. Men i stället för att peka på straffpunkten valde Mike Jones att varna för filmning.

”Given straff”

Agüero slog ihop handflatorona och såg inte ut att tro sin ögon.

Det gjorde inte åskådarna på sociala medier heller.

”Chockerande domare för en så här stor match”, skriver Southampton-legendaren Matt Le Tissier.

”Skrämmande dåligt beslut. Given straff för Agüero. Domaren måste känna till spelarna”, skriver Gary Lineker.

Sky Sports expert, förre storbacken Jamie Carragher, är inte heller nådig:

– Det är det värsta beslutet jag har sett under hela säsongen. Hur kan han ha missat det?, säger han i sändning.

Avgjorde med en man mindre

Men City reste sig trots den motgången och på passning av just Agüero kunde Yaya Toure pressa in 1-0 efter 51 minuter.

Och trots att Citys dyra mittbacksvärvning Eliaquim Mangala åkte på sitt andra gula i 74:e minuten så kunde Frank Lampard säkra segern med ett välplacerat skott till 2-0 i den 80:e minuten. Gael Clichy fastställde sedan slutresultatet, 3-0, med sitt första PL-mål för klubben.

– Vi gör en jättebra match, särskilt första 25 minuterna. Vi skulle haft en straff där men vi var bestämda och fortsatte att jobba. Det sa vi i havltid också och det var ju det vi gjorde, säger Frank Lampard.

De ljusblå går därmed om Southampton och upp på andra plats i tabellen, sju poäng efter Chelsea.

För fjärde ligamatchen i rad hamnade Tottenham i underläge när Kevin Mirallas elegant skruvade in gästande Evertons 1–0-mål i krysset efter en kvart. Men för tredje gången på nämnda fyra matcher lyckades Tottenham vända till att vinna med 2–1. Danske stjärnan Christian Eriksen satte 1–1 i den 22:a minuten och strax före halvtidsvilan gjorde Roberto Soldado segermålet.

Tottenham upp på sjunde plats och skuggar Londonrivalen Arsenal som också har 20 poäng men bättre målskillnad.