Publicerad 2012-02-13

Ronaldo – från utbuad till hyllad av Madridfansen

BARCELONA. Hattrick, supermål och tio poäng ner till Barcelona.
Då byttes buropen ut mot sånger till Cristiano Ronaldo på Santiago Bernabéustadion.
– Jag känner stor glädje när jag hör dem sjunga mitt namn, säger Ronaldo efter Real Madrids 4–2-seger mot Levante.

Ett tag såg det ut som att lilla Levante skulle göra som senast lagen möttes och ställa till det rejält för Real Madrid. Levante är tillsammans med Barcelona det enda laget som slagit Real Madrid i ligan i år och fram till halvtidsvilan såg ledningen ut att hålla i sig. Men i 45:e minuten fick Real Madrid en straff som Cristiano Ronaldo kyligt slog hårt in i högra krysset.
Och portugisens show på Bernabéustadion hade bara börjat.

Försatte publiken i extas

Fem minuter slog han in 2–1 för hemmalaget och sju minuter ytterligare efter det var det dags för kvällens riktiga skönhetsnummer. Ronaldo fick bollen på vänsterkanten, drog en försvarare och slog till bollen till synes utan större kraft, strax utanför straffområdet i en perfekt båge och in i mål. Ronaldo sprang direkt och hoppade upp i tränaren José Mourinhos famn för att fira målet.
Hattricket var hans sjätte i ligan och 3–1-målet försatte Real Madrids publik i extas.
Tidigare under säsongen har Ronaldos relation med sin hemmapublik varit en långt ifrån okomplicerad historia, som kulminerade i busvisslingar och burop under det senaste Clásicot i Madrid.

”Det är mycket kvar...”

Men i går sjöng publiken hans namn.
– Jag känner stor glädje när jag hör dem sjunga mitt namn. Jag sprang direkt till bänken för att fira målet med Mourinho och de andra på bänken, för vi jobbar bra just nu och vi förtjänade den här segern, säger Cristiano Ronaldo till Canal Plus efter matchen.
Levante reducerade Real Madrids ledning, men Karim Benzema slog därefter in 4–2 för hemmalaget och segern innebär att Real Madrid drar ifrån i tabellen, nu med hela tio poäng ner till Barcelona på andra plats. Men Cristiano Ronaldo tar inte ut någon seger i förskott.
– Det är mycket kvar av ligan och vi måste vänta innan vi säger att vi vunnit, säger Ronaldo.
Portugisen drar samtidigt iväg i skytteligan där han nu är etta med 27 mål på 22 spelade matcher. Leo Messi ligger två på 23 mål.