”Det var svårt att andas”

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-06-07

Oroande rapporter efter Englands VM-genrep

Det var ett segt engelskt lag som gjorde allt annat än imponerade i VM-genrepet mot lokala laget Platinum Stars.

Efter 3-0-segern klagade anfallaren Jermaine Defoe på andningssvårigheter på grund av den höga höjden.

– Det kändes väldigt mycket svårare med andningen och återhämtningen, säger Defoe till Telegraph.

Jermaine Defoe öppnade målskyttet för England men trots en 3-0-seger får laget kritik från flera håll efter VM-grenrepet. Spelet var allt annat än bra och kanske än mer oroande är att spelarna såg anmärkningsvärt trötta ut under delar av matchen.

”Kommer få stor påverkan”

Förbundskapten Fabio Capello bytte ut tio spelare i halvtid och efter matchen klagade Tottenham-anfallaren Jermaine Defoe på den höga höjden.

– Det var svårt att andas där ute. Vi är högre än vid träningslägret i Österrike så höjden kommer att få stor påverkan, säger Defoe.

Flera brittiska medier rapporterade under matchen att spelarna såg loja ut. 27-åringen bekräftar också att han hade svårt att återhämta sig under spelets gång.

Rooney målskytt

– Det kändes väldigt mycket svårare med andningen och återhämtningen.

Joe Cole var den ende av engelsmännen som spelade hela matchen. Han blev också målskytt vid 2-0 innan Wayne Rooney fastställde slutresultatet till 3-0.

England får nu några dagarnas ytterligare träning och anpassning till höjden innan VM-premiären mot USA på lördag. Försvararen John Terry var ändå nöjd med att få en halvlek tillsammans med nye mittbackspartnern Ledley King.

– Vi förstod varandras spel väldigt bra och det var viktigt att vi fick 45 minuter i en riktig tävlingsinriktad match, säger Terry till AP.