Fick två gula på 66 sekunder

Publicerad 2013-10-23

Hector Herrera debuterade för nya laget i Champions League – slog till med rekordutvisning direkt

Hector Herrera gjorde sin första match i Champions League för Porto mot Zenit St Petersburg på tisdagen.

Sex minuter in i matchen hade han redan lyckats slagit ett nytt rekord i den stora turneringen.

Han skrev in sig i historieböckerna efter att ha fått två varningar – inom loppet av rekordtiden 66 sekunder.

Hector Herrera, 23, skrev på för Porto i somras och i går gjorde han sin första match i Champions League för klubben, när Porto mötte Zenit St Petersburg.

Men CL-debuten blev nog inte riktigt som mexikanen hade tänkt sig.

I den femte minuten glidtacklade han Zenit St Petersburgs anfallare Hulk och fick sin första varning. När Hulk sedan skulle slå frisparken sprang Herrera emot bollen – vilket inte är tillåtet – och 66 sekunder efter första varningen plockade domare Paolo Tagliavento upp det andra gula kortet.

Rekordutvisning

Det är tidernas snabbaste två gula kort efter varandra i turneringen, ingen annan har någonsin fått sin andra varning så snabbt efter den första i Champions League.

Trots att Herrera åkte ut redan efter sex minuter såg det länge ut som att Porto skulle klara en poäng med bara tio man på planen. Men i den 85:e minuten slog Alexander Kerzjakov till, med matchens enda mål ledde han Zenit St Petersburg till seger med 1-0.

Här kan du se situationerna när Hector Herrera får sina två gula kort! (Obs, extern länk)