Dagens namn: Bror

Guidetti matchhjälte på Mestalla

Publicerad 2016-03-20

Avgjorde borta mot Gary Nevilles Valencia

Han avgjorde med matchens första mål på Mestalla, firade vilt, och signalerade för att byta.
John Guidetti blev stor matchhjälte för sitt Celta Vigo.

John Guidetti startade som central spjutspets i Celtas anfalltrident, och hade redan i den första halvleken chansen att ge Celta ledningen. Högerbacken Hugo Mallo hittade in till den svenske forwarden, som slängde sig fram och fick bollen mot mål. På målvakten Matthew Ryan, och därefter sakta rullandes mot mållinjen, innan Valencia kunde avvärja.

Serverades på en silvertallrik

Det var ungefär så nära man kan komma mål.
Eller ja – man kan ju göra mål också.
När matchklockan tickade upp mot 80 minuter blev Guidetti delikat serverad genom en makalös klack av Fabian Orellana. Guidetti tog emot den silvertallrikstransporterade bollen – och svalde rätten med tallrik och allt när han dunkade in 1–0 för sitt Celta.

Han firade målet med vild glädje, och signalerade överraskande direkt därefter för byte.

Efter att ha behandlats för något som såg ut som kramp så gick den svenska matchhjälten av planen för egna ben, utan att verka allt för skadad när han byttes ut i den 83:e minuten.

Tungt för Valencia

Guidettis mål blev startskottet på ett makalöst avslut på matchen av Celta Vigo, som hopade bekymmer över en allt mer pressad Gary Neville vid Valenciarodret.

Hugo Mallo blev även han klackframspelad, bröt inåt och dundrade in bollen från snäv vinkel rakt upp i nättaket.

Daniel Wass sprang fri – men missade. Orellana blev ännu friare – men chippade utanför. Och sen hade han öppet mål – men sköt i stolpen.
Även om det höll sig vid 2–0 så var det ett Valencia som åter hade gått i spillror inför en allt mer frustrerad hemmapublik.

John Guidetti å andra sidan lyste i apelsinstaden.