Dagens namn: Birgitta, Britta

Fan springer in – förstör sitt lags anfall

Publicerad 2012-11-08

Supportern gör ”sälen” framför anfallaren

Det är 92:a minuten och det står 0-0 i en Champions League-match mot Porto. En vinst ökar chanserna för vidare avancemang rejält för ditt lag, som kommer i ett farligt anfall – vad gör du då?

En Dynamo Kiev-supporter bestämde sig i det läget för att springa in på planen och göra ”sälen” – varpå anfallet stoppades.

– En kram till åskådaren som sprang in på planen, han hjälpte oss, sa Portos målvakt Helton efter matchen

Besynnerliga scener i tisdagens Champions League-match mellan Dynamo Kiev och Porto.

Vid en vinst för hemmalaget (Dynamo Kiev) hade ukrainarna gått upp på sex poäng och jagat andraplaceringen i gruppen.

Men när Dynamo snodde bollen från ett tillbakapressat Porto i 92:a minuten sprang en hemmasupporter in och gled på magen, mitt framför en Dynamo-spelare som tvingades dribbla runt honom i straffområdet.

”Han hjälpte oss”

Strax därefter blåste domaren av till supportern blev omhändertagen och Porto klarade av de sista sekunderna – 0-0 innebar att de är kvalificerade för avancemang från gruppen.

Efter matchen tackades han av Portos målvakt Helton.

– En kram till åskådaren som sprang in på planen, han hjälpte oss, sa han till A Bola.

Dynamo Kiev har nu fyra poäng och får det betydligt tuffare att komma ikapp PSG, som är tvåa.