Dagens namn: Bror

Tottenham övertygar

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-08-23

Tog tredje raka ligasegern när West Ham besegrades med 2–1

Harry Redknapps Tottenham tog på söndagen sin tredje raka seger i Premier League. West Ham besegrades med 2–1 på Upton Park. Men det krävdes två bjudningar av hemmaspelarna för att Spurs skulle vinna.

2–1 mot Liverpool i premiären följdes upp med 5–1 mot Hull. Och på söndagen vann Tottenham Londonderbyt mot West Ham inför 33 000 åskådare på Upton Park med 2–1.

West Ham inledde med drömmål

Men det var hemmalaget som tog ledningen. Efter 49 minuter vände Carlton Cole upp och drog till på volley med vänsterfoten. Bollen dundrade in stenhårt bakom en chanslös Carlo Cudicini i Spurs mål. Cole firade med hemmafansen. Men samme Cole blev fem minuter senare Uptons Park stora otursgubbe.

Defoe tackade och tog emot

Med en vansinnig bakåtpassning friställde Carlton Cole Tottenhams Jermain Defoe. Spurs-anfallaren gjorde inget misstag och pangade in kvitteringen högt bakom Robert Green i West Hams mål. Efter 79 minuter ordnade Aaron Lennon segern till Tottenham när han utnyttjade hemmabacken Jonathan Spectors slarv och satte 1–2 med ett vackert vänsterskott i Greens bortre hörn. Spurs har tre raka ligasegrar. Efter matchen låg en bedrövad Carlton Cole på gräset och undrade vad som hade hänt.