Dagens namn: Orvar

Ex-allsvenskar tog första segrarna i superettan

Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2005-05-03

Äkta hattrick av Wålemark

Jörgen Wålemark, 33, var den stora matchhjälten när Ljungskile tog årets första seger i superettan. Wålemark, som nu är tillbaka i Ljungskile igen efter att tidigare ha spelat i Elfsborg, norska Lilleström och Limasoll på Cypern, svarade för ett äkta hattrick borta mot Falkenberg.

Wålemark inledde målskyttet i 49:e minuten, fortsatte sedan med 2–0 i 77:e och 3–0 i 81:a minuten. Tvåa av passningarna kom från Kenny Pavey.

Wålemark och Johan Patriksson har därmed gjort fem av Ljungskiles sju mål. Ljungskile avancerade upp till sjunde plats, medan Falkenberg ligger fyra från slutet.

Frölunda har fått en tung start i superettan. Andra förlusten kom borta mot Degerfors sedan Fredrik Nilsson gjort matchens enda mål på Stora Valla.

Mani Tourang gav Boden ledningen redan efter 13 minuter borta mot Gais, men 20 minuter senare kvitterade Wilton Figuiredo för hemmalaget. Gais är därmed obesegrat efter tre matcher och ligger på andra plats på sju poäng. Trelleborg, som också har sju poäng, toppar tabellen tack vare bättre målskillnad.