Dagens namn: Birgitta, Britta

Här ser han rött

Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2007-05-26

Ronaldinho visades ut – men först satte han avgörande 1–0

efterslängen Ronaldinho visades ut efter den här sparken mellan benen på Getafes David Belenguer, men såg dessförinnan till att sätta 1–0, ett mål som blev matchavgörande.

Målskytt – och utvisad.

Ronaldinho riskerade att bli syndabock, men lagkamraterna redde ut stormen och säkrade segern mot Getafe.

Nu lever striden om ligaguldet.

Domaren Alfonso Perez visar Ronaldinho det röda kortet.

Ronaldinhos kväll började bra när han satte 1–0 redan efter två minuter. Men sedan blev det kortslutning i den brasilianske stjärnans hjärnkontor.

Efter en närkamp med Getafes David Belenguer i den 39:e minuten sparkade Ronaldinho till sin motståndare mellan benen.

Domaren Alfonso Perez valde att ta fram det röda kortet och fullt kaos utbröt i det vansinniga Barcelona-lägret.

Ronaldinho avstängd nästa match

En till synes bedrövad Ronaldinho lämnade planen med vetskapen att han kunde ha spelat bort ligaguldet för sitt lag.

Men lagkamraterna räddade sin stjärna. Getafe hade med åtta minuter kvar ett bra läge att avgöra, men Puyol, som blivit bortfintad i momentet före, dök upp som en räddande ängel och rensade bort bollen.

Ronaldinhos mål visade sig bli matchavgörande och laget är kvar på samma poäng som Real Madrid. Men nu får Barcelona klara sig utan sin avstängde stjärna i nästa omgång mot Espanyol den 10 juni.