MADRID. Lyon stod för kvällens stora Champions

League-skräll när man slog ut Real Madrid på hemmaplan.

Kreatör bakom målet som tog fransmännen vidare: Kim Källström.

Det blir svenskt i kvartsfinalen i Champions League, efter att Kim Källströms Lyon sensationellt slagit ur Real Madrid i åttondelsfinalen på Santiago Bernabéu-stadion.

Källström startade på bänken i ett Lyon som, med 1-0 med sig från första mötet, till en början fick förlita sig på att anfalla på kontringar. Hemmalaget hade kontrollen över matchen och fick precis den drömstart man behövde när Cristiano Ronaldo behärskat slog in 1-0 för Real Madrid i matchens femte minut.

Ronaldo kreativ

Men trots ett massivt spelövertag, bland annat genom en kreativ Cristiano Ronaldo, och ett par giftiga chanser för Madrids stjärnspäckade offensiv lyckades spanjorerna inte göra fler mål i första halvlek och när de båda kom ut från paus var det en ny match på Santiago Bernabéu-stadion.

I Lyon byttes Kim Källström in direkt i andra halvlek och den svenske landslagsmittfältaren fick saker att hända direkt. Lyon åt sig in i matchen och i 76:e minuten fick mittfältaren Miralem Pjanic sista foten på ett anfall som

Källström byggde upp, och slog in bollen bakom Iker Casillas i Real Madrid-målet.

Sjätte gången i rad för Real

Hemmalaget bytte in Raúl, men Lyon var omutliga under den återstående kvarten på Santiago Bernabéu och när matchens tre tilläggsminuter var spelade var sensationen ett faktum.

Real Madrid fick för sjätte året i rad lämna Champions League i åttondelsfinalen. Lyon, som ligger trea i den franska ligan, är vidare till kvartsfinal efter sammanlagt 2-1