Matchfakta 21/6

Degerfors IF – Falkenbergs FF 1–1 (0–1)

Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2007-06-21

Matchen:

Degerfors inledde matchen bäst hemma på Stora Valla och var nära att göra första målet, men det gjordes istället av gästerna och Robin Ganemyr som bara hade att lägga in bollen i öppet mål efter en framspelning av Björn Carlsson i den 35:e minuten.

Efter målet tog Falkenberg över och ägde den andra halvleken, men då var det istället Degerfors som kvitterade tidigt på en hörna, innickad av Jonas Bergman via ribban i den 48:e minuten.

Falkenberg ägde sedan matchen och var också nära ett mål i slutet när man pressade på och hade flera fina chanser, men en poäng var blev det tillslut.

Målen: 0–1 (35) Robin Ganemyr, 1–1 (48) Jonas Bergman.

Varningar, Degerfors: Sphetim Hasani.

Domare: Johan Hamlin.

Publik: 1 986 (på Stora Valla).

Degerfors:

Jonas Bohlin – Kalle Norrbin, Fredrik Holmberg, Renato Rodrigues, Markus Karlsson (46) – Tobias Solberg, Andreas Drugge (58), Jonas Lindskog (74), Jonas Bergman – Tobias Larsson, Sphetim Hasani.

Avbytare: Magnus Tapper (46), Henrik Berger (58), Johan Bertilsson (74).

Falkenberg:

Rasmus Rydén – Billy Berntsson, Jens Gustafsson, Kristoffer Englén, Tobias Nilsson – David Svensson, Johan Claesson, Robin Ganemyr, Björn Carlsson – Emir Kujovic, Peter Vougt (84).

Avbytare: Patrik Lundgren (84)

Ljungskile SK – Östers IF 2–0 (1–0)

Matchen:

Hemmalaget började matchen bäst och pressade gästerna. Och Andreas Kristoffersson visade att hans målform håller i sig och gjorde mål i sin fjärde raka match när han petade in 1–0 från knappa metern i öppet mål.

Men i den andra halvleken var det gästerna som tog över och skapade ett tryck mot hemmamålet.

Men trots trycket så var detta Andreas Kristofferssons dag, i den 88:e minuten punkterade han matchen genom att göra sitt och hemmalagets andra mål för kvällen, även denna på en retur i öppet mål på sant skyttekungsmanér.

Målen: 1–0 (23) Andreas Kristoffersson, 2–0 (88) Andreas Kristoffersson.

Varningar, Ljungskile: Edwin Phiri, David Leinar. Öster: Fredrik Bild, Helgi Danielsson.

Domare: Antti Kanerva.

Publik: 953 (på HA Bygga Arena).

Ljungskile:

Emil Erlandsson – Edwin Phiri, Darko Matjevic, David Leinar, Daniel Berg (87) – Per Eriksson, Martin Smedberg (64), Andreas Kristoffersson, Andreas Augustsson, Cedomir Zarkovic – Jörgen Wålemark (69)

Avbytare: Richard Jansson (64), Mattias Bullum (69), Mattias Carlsson (87)

Öster:

Robin Malmqvist – Emin Nouri, Mario Vasilj, Fredrik Bild, Tyler Hughes (85) – Erik Tengroth (78), Helgi Danielsson, Fredrik Gustafsson (45), Pavel Zavadil – Ingmar Teever, Teofore Bennett.

Avbytare: Freddy Borg (45), Daniel Svensson (78), Ryan Johnson (85).

Jönköping Södra–Landskrona 1–1 (0–0)

Matchen:

Jönköping Södra har förtvivlat svårt att ge hemmapubliken en seger på Stadsparksvallen. Mot Landskrona fick smålänningarna chansen för sjätte gången den här säsongen, men det ville sig inte heller den här gången. Jörgen Pettersson gav gästerna ledningen i mitten av den andra halvleken men bara två minuter senare kunde Christer Persson kvittera tillställningen och det blev inget efterlängtat segermål för Södra. Laget gjorde emellertid en bra match och förde spelet mot ett Landskrona som är på uppgång, men avsluten ville inte resultera.

– Det är en konstig känsla när vi gör en så bra prestation men ändå inte får poängen med oss, säger Södra-spelaren Patrik Elmander.

I en jämn serie där det bara skiljer sju poäng mellan strecken är det trepoängare som ger de stora kliven i tabellen. Den här kvällen blev det dock bara ett kliv uppåt för båda lagen, men det innebar för Landskrona att de svartvitrandiga återigen är över det nedre strecket.

Målen: 0–1 (62) Jörgen Pettersson (Mirza Jelecak).

Varningar, Jönköping Södra: Michael Kamhie, Daniel Karlsson. Landskrona: Andrew Kelly, Håkan Söderstjerna.

Domare: Martin Ingvarsson.

Publik: 1 577 (på Stadsparksvallen).