Ahmed Yasin firar 2-1-målet med fansen i 90:e minuten.

Örebro brände en straff – men avgjorde på stopptid.

Samtidigt tappade Gif Sundsvall poäng i toppstriden.

– Det är väldigt skönt, säger ÖSK:s tvåmålsskytt Ahmed Yasin.

Både Sundsvall och Örebro såg ut att kryssa i sina matcher vilket skulle vara ett drömresultat för Falkenberg som har en match mindre spelad.

Men i den 90:e minuten avgjorde Örebro mot Assyriska. Khalid Saeid hade bränt en straff i den första halvleken, men i den andra satte Ahmed Yasin 1-0.

Paul Ikechukwu Obiefule kvitterade dock bara minuter senare och matchen såg ut att sluta oavgjort. Men på stopptid klev Yasin fram och satte sitt andra mål och sköt tre livsviktiga poäng till Örebro.

– Vi gör 1-0 och de gör 1-1. Jag är lite nervös, men vi fortsätter spela vårt spel och andra målet kommer. Det är väldigt skönt, säger Yasin till TV4 Sport.

"Ingen aning om att man fick gult”

Matchhjälten fick gult kort för sitt firande och är därmed avstängd i nästa match, precis som Nordin Gerzic.

– Jättetråkigt, jag hade ingen aning om att man fick gult kort om man hejade fram sina fans. Men nu har jag lärt mig en läxa och det kommer inte att hända igen, säger Yasin.

I Sundsvallslägret var det inte lika glada miner efter matchen. Pa Dibba gav laget ledningen, men Örgryte kvitterade. I den 85:e minuten ville hemmalaget ha straff efter att Robert Lundström kapats i straffområdet, men domaren friade och matchen slutade oavgjort.

Nu leder Örebro superettan två poäng före Falkenberg, som har en match mindre spelad, och tre poäng före Sundsvall.