Jem Karacan prickade stolpen – och Noel Hunt missade öppet mål.

Swanseaförsvararen Garry Monk hann rädda mirakulöst.

Ett mål där hade betytt kvittering till 3–3.

Det som såg helt hopplöst ut i halvtid var helt plötsligt nära att ske bara en kvart senare.

Swansea hade gått upp till 3–0 i halvtid och Reading såg ut som ett slaget lag – men så var det inte.

Bara fyra minuter in på andra halvlek kom reduceringen till 1–3 när Swanseaförsvararen Joe Allen nickade in bollen i eget mål efter hörna.

Reading fick självförtroende

På en ny hörna kom 2–3. I matchens 57:e minut nådde Matthew Mills högst på hörna och nickade in bollen.

De två målen gjorde Swansea nervösa medan Reading fick självförtroende. Bara tre minuter efter 2–3 var det ytterst nära att kvitteringsmålet kom.

Jem Karacan sköt ett skott som passerade målvakten Dorus de Vries – men prickade stolpen. Returen gick rätt till Noel Hunt som hade mer eller mindre öppet mål.

Mirakulös räddning

Då kastade sig Garry Monk och lyckades på något mirakulöst sätt rädda det som mycket väl hade kunnat sänka Swansea.

I stället lyckades laget undvika ytterligare baklängesmål och när Scott Sinclair satte 4–2 på straff i den 80:e minuten var matchen avgjord.

Därmed stannar Reading kvar i andraligan Championship ytterligare en säsong.