Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-12-21

Förlust – och stjärnan Totti skadad

Ny förlust – och stjärnan Francesco Totti skadad.

Roma hade en tung eftermiddag borta mot Catania som vann med 3–2.

Det fortsätter att gå trögt för Roma i italienska ligan. På söndagen kom en ny förlust för laget som slutade tvåa bakom mästarna Inter i våras.

Romas kapten Francesco Totti tvingades utgå efter 31 minuter med en skada på höger lår (det är osäkert hur länge han blir borta).

Bara tre minuter senare satte Davide Baiocco för hemmalaget, ett mål som följdes av två mål från lagets japanske anfallare Takayuki Morimoto.

Gästerna Roma spurtade visserligen med två mål i 74:e och 78:e minuten men mäktade inte med en utjämning. Förlusten innebär att Roma är elva i tabellen efter 16 omgångar, men avståndet till lagen på nedflyttningsplats är betryggande.

Bättre gick det för Juventus, som är kvar på andra plats efter 3–1 borta mot Atalanta. Fiorentina avancerade till tredje plats genom att bortaslå Sampdoria med 1–0 samtidigt som Napoli föll borta mot Torino med 0–1. Senare på söndagen spelar Milan hemma mot Udinese. Om Milan vinner går laget upp på tredje plats.

Övriga resultat: Cagliari–Reggina 1–1, Chievo–Genoa 0–1, Lecce–Bologna 0–0.