Behåller greppet om La Liga

Resten av Spanien såg ut att få jubla.

Då knäckte Xavi och Messi Osasuna på fem minuter.

Och Barcelona behåller greppet om La Liga.

Barcelona tog som väntat ledningen borta mot Osasuna när skyttekungen Eto'o hittade rätt i slutet av den första halvleken. På nio minuter vände dock hemmalaget på tillställningen och när det återstod tio minuter att spela ledde laget fortfarande med 2–1. Då tog sig Daniel Alves fram i straffområdet och spelade snyggt snett inåt bakåt till Xavi som drog till direkt och så var det kvitterat. Serieledarna nöjde sig dock inte med. Den offensiva satsningen fortsatte och fem minuter senare avgjorde Leo Messi för Barcelona.

Klar seger för Real

Segern innebär att Barcelona är tolv poäng före tvåan Sevilla som i går besegrade Deportivo La crouna med 3–1. Regerande mästarna Real Madrid har samma poäng som Sevilla. I dag blev det seger med 3–0 borta mot Mallorca efter mål av Arjen Robben, Raul och Sergio Ramos.