Totti sänkte Maldini efter hyllningen

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-05-24

Roma tryckte upp hyllningströjor till Maldini – sedan avgjorde Totti

Francesco Totti längst till höger hyllade Paolo Maldini, här med sönerna.

En epok gick i graven. Men det blev ett mycket vackert slut för Paolo Maldini, 40. När Milan-ikonen spelade sin sista match på San Siro hyllas han av motståndarlaget Roma. Sedan avgjorde Totti med fem minuter kvar.

När Romas spelare med lagkaptenen Francesco Totti tågade in på San Siro i Milano var de klädda i specialtryckta överdragströjor med budskapet ”Grazie Paolo – Grande Capitano”. På svenska: ”Tack Paolo, du store kapten”. San Siros läktare gungade i rött och av Maldinisånger – och det var en rörd Paolo som upptäckte Romas hyllningströjor.

Dida hade inte en chans

På läktaren satt Paolos pappa Cesare, även han rörd. Maldini gjorde sin sista hemmamatch för Milan efter 24 säsonger och 900 matcher för klubben. Den definitivt sista matchen gör Maldini nästa helg när Milan möter Fiorentina på bortaplan. Efter 37 minuter gjorde Roma 1–0 genom John Arne Riise. Norrmannen dundrade upp en frispark i Milan-målvakten Didas kryss – utan någon som helst chans för brasilianaren. Lagen följdes åt fram till 2–2 – men med fem minuter kvar att spela avgjorde Francesco Totti för sitt Roma när han sköt 2–3. Tre minuter senare visades en vansinnig Ambrosini ut. Men det man kommer i håg var Maldinis värdiga avsked.