Matchfakta 2/7

Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2007-07-02

Jönköping Södra - IFK Norrköping

Matchen

J-Södras usla hemmaform fortsätter efter en mycket tung förlust mot IFK Norrköping. Laget har enbast tagit tre poäng hemma och är nu inblandat i bottenstriden. Norrköping å andra sidan, ångar på ruggigt starkt i toppen och har behåller sin förlustfria svit. Marginalen ner till tabelltvåan Åtvidaberg, som dock har en match mindre spelad, är nu tolv poäng,

Publiken på

Stadsparksvallen

, som för dagen var fina 4 421 åskådare, fick se en något händelsefattig första halvlek som slutade 0-0. Matchen tog istället fart i en andra halvlek som var mycket underhållande och chansrik.

Stefan Thordarsson

gjorde 0-1 till Norrköping i 64:e minuten assisterad av

Bruno Santos

. Tio minuter senare var det dags igen för firma Thordarsson/Santos. Denna gången stod Santos för målet och Thordarsson för förarbetet.

J-södra tog sig dock i kragen och efter

Axel Norderyds

mål samt ett självmål var de tillbaka i matchen. Denna starka uppämtning skulle senare bli betydelselös då Norrköpings

Daniel Bamberg

avgjorde matchen i 79:e minuten.

En som sagt mycket tung förlust för Jönköping som nu för börja titta bakåt i tabellen.

Målen:

0-1 (54) Stefan Thordarsson 0-2 (64) Bruno Santos 1-2 (68) Axel Norderyd 2-2 (76) Självmål 2-3 (79) Daniel Bamberg.

Varningar:

Jönköping Södra: Axel Norderyd, Johan Svedber, Patrik Elmander. Norrköping: Viktor Rönneklev, Bruno Santos.