Matchfakta 4/8

Degerfors IF-Örgryte IS 2-3 (0-1)

Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2007-08-04

Matchen:

Örgryte tog snabbt tag i taktpinnen och hade mest boll den första halvtimmen av matchen. Laget lyckades dessvärre inte skapa något av värde förutom då Marcus Dahlin satte ledningsmålet. Han höll sig längst bak i straffområdet på en hörna då bollen gick över alla till Dahlin som på volley satte 0-1 till gästerna efter 11 minuter. Degerfors kom in i spelet sista kvarten och hade ett bra läge att kvittera då Dick Last lämnade retur på en frispark och Renato Rodrigues var nära att trycka in bollen.

Kvitteringen kom i början av den andra halvleken istället då nyss inbytte Mano Garcia nickade in en hörna i mål. Örgryte hade dock övertaget i början av den andra akten och tog återigen ledningen nio minuter efter kvitteringen då Boyd Mwila helt ren nickade in bollen i mål.

Degerfors gav sig inte utan kvitterade på nytt med tjugo minuter kvar men det räckte inte för tabelljumbon. Carlos Espinoza kom, efter en försvarsmiss på mittplan, helt fri och satte distinkt ÖIS segermål till vänster om Jonas Bohlin.

Örgryte klättrar i tabellen medan Degerfors tappar ytterligare och ligger fortsatt sist i superettantabellen.

Målen: 0-1 (11) Marcus Dahlin, 1-1 (52) Anderson Mano Garcia, 1-2 (63) Boyd Mwila (Jukka Sauso), 2-2 (69) Tobias Solberg, 2-3 (74) Carlos Espinosa (Jukka Sauso).

Varningar, Degerfors: Markus Karlsson, Fredrik Holmberg. Örgryte: Samuel Barlay.

Domare: Keijo Hyvärinen.

Publik: 2 325 (på Stora Valla).