Dagens namn: Orvar

Kaxiga passningen till BP i storkrossen

Publicerad 2014-09-29

BP förlorade - för 19:e gången den här säsongen Se alla allsvenska mål i Sportbladet News

Man brukar säga att man inte ska sparka på den som redan ligger ner.

Det struntade HBK:s Viktor Ljung i.

– Vi kan bättre än så här, sa han efter 3-0 mot BP i paus.

Stefan Billborns BP har bara vunnit en enda match i år och var klart för nedflyttning redan inför måndagens match mot formstarka Halmstad.

Det syntes också tydligt att hemmalaget spelade utan inspiration.

Tog ledningen direkt

Redan i den femte minuten satte Marcus Antonsson 1-0 till HBK sedan Gabriel Petrovic misslyckats med en resning. Kort därefter placerade Johan Blomberg in 2-0-målet och åtta minuter före paus fullbordade Viktor Ljung utskåpningen till 3-0.

Ändå var den senaste målskytten inte helt nöjd.

– Vi kan bättre än så här, sa Ljung till C More i paus.

”Luften går ur”

837 åskådare fick sedan se en mållös andra halvlek.

BP inkasserade därmed sin 19:e förlust för säsongen, medan HBK tog sin nionde seger - den femte raka på bortaplan.

– Vår första halvlek förstör matchen, luften går ur oss lite då. I andra gör vi det okej men Halmstad behöver bara bevaka sin ledning, säger Jakob Une Larsson.