Vände – efter galen offensiv

Publicerad 2012-01-14

Bytte ut tre defensiva spelare

Real Madrid låg under och var illa ute mot Mallorca.

Då bytte José Mourinho ut två backar och en defensiv mittfältare, satsade allt framåt och såg Real vända till seger 2-1.

Real Madrid rycker ifrån Barcelona och leder nu La Liga med åtta poäng, med en match mer spelad än ärkerivalen. Men matchen mot Mallorca såg länge ut att sluta i ett misslyckande.

Mål på kort hörna

Tomer Hemad gjorde 1-0 för hemmalaget i den första halvleken på något så ovanligt som en lyckad kort hörnvariant. I den andra halvleken fick det José Mourinho att agera.

Real Madrids manager bytte mellan minut 45 och 59 ut backarna Marcelo och Alvaro Arbeloa samt den defensive mittfältaren Lass Diarra. In kom Kaká, Fabio Coentrao och anfallaren Gonzalo Higuain. Den senare kom sedan att spela en huvudroll i Reals vändning.

Callejón hjälte

Higuain fick ett perfekt stick på djupet från Mesut Özil efter 72 minuter och sköt, mycket turligt, bollen via en försvarare och i en båge över målvakten Dudu Aouate. Drygt tio minuter senare kom också avgörandet.

Med fem minuter kvar av matchen sköt Karim Benzema ett skott i Mallorcas block. Bollen studsade dock ut perfekt till José Callejón som tryckte in segermålet för Real.