Dagens namn: Bror

Arsenals superform

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-08-22

Körde över Portsmouth med 4–1 – Gunners har gjort tolv mål på tre matcher

6–1 mot Everton i ligapremiären. 2–0 mot Celtic i Champions Leagues play off. Och så 4–1-segern mot Portsmouth på lördagen. Tolv mål på tre matcher – Arsenals säsongsinledning imponerar.

Cesc Fabregas och Robin van Persie jublar efter ett av Arsenals mål i 6–1-segern mot Everton.

Portsmouth anses av många få jobba väldigt hårt för att klara Premier League-kontraktet den här säsongen. Och laget visade inget som tydde på något annat på Emirates Stadium i London på lördagen. Arsenal körde fullständigt över sina motståndare.

Diaby öppnade målkalaset

Efter 22 minuter hade fransmannen Abou Diaby gett Arsenal ledningen med 2–0 efter två fina mål. Portsmouths Kaboul reducerade med ett mycket fint nickmål innan första halvlek var över. Men det var Arsenal för hela slanten. Sex minuter in i andra halvlek gjorde William Gallas ett av Premier Leagues lustigaste mål hittills den här säsongen. Han sköt sig själv i ansiktet, bollen studsade sedan i mål via stolpen. Men Gallas var lika glad för det. Supertalangen Aaron Ramsey, 18, spikade slutresultatet till 4–1 med sitt första Premier League-mål. Segern innebär att Arsenal leder Premier League.