VALENCIENNES. Frankrike hade inte förlorat på 18 matcher i rad.

Lars Lagerbäcks Island var nära att spräcka sviten.

Men Franck Ribéry och Adil Rami räddade Les Bleus från en kalldusch med EM runt hörnet.

Han har inte gjort mål på över tre år i franska landslaget.

Ikväll kom det, när Frankrike behövde det som mest. Franck Ribérys kvitteringsmål med bara minuter kvar av matchen gav Frankrike energi och några minuter senare satte backen Adil Rami 3-2 efter ett skott centralt.

Men segern satt väldigt långt inne.

Hade spelet

I sin första av tre vänskapsmatcher inför EM ställde Frankrike upp med stjärnor som Ben Arfa, Karim Benzema, Samir Nasri. Laget var

offensivt, tekniskt balanserat.

Planen var att möta Islands fysik och längd med teknik och spel utmed marken.

Det gick - sådär.

Frankrike hade  spelövertaget i den första halvleken men det var Island som gjorde mål. Det första efter slarv i Frankrikes försvarsspel. Bollen fram till Birkir Bjarnason som från höger position i straffområdet som kunde sätta 0-1.

Ribérys speed avgjorde

Andra målet kom efter en fin omställning av Island. Frankrikes vänsterback Patrice Evra var helt fel ute. Först i sin position början av omställningen, sen hängde han inte med när Rurik Gislajson drog loss på kanten. Islänningen slog sedan ett hårt inlägg centralt och där var Kolbeinn Sigthórsson och gjorde säkert 2-0.

Efter Islands mål lossnade Frankrikes anfallsspel. Karim Benzema hade ett par chanser före paus, men det var först i andra halvlek som Mathieu Debuchy kunde reducera.

Men det var först efter en rad byten och främst Franck Ribérys energi och speed som Frankrike kunde sänka det hårt "Chelsea-försvarande" Island.