1–0 Admir Catovic (9), 2–0 Dennis Östlundh (62), 3–0 Robert Åhman-Persson (89).

Varningar, AIK: Niklas Sandberg, Mats Rubarth.

Frölunda: Mattias Andersson, Mohammed Ali Khan.

Publik: 7 201 (på Råsunda).

Domare: Leif Sundell.

Matchen

En småtrevlig match med en hel del chanser åt båda håll. AIK hade dock de flesta och bästa och vinsten var till slut helt i sin ordning. Hemmatränaren Rikard Norling valde att låta 18-årige Admir Catovic göra sin första match från start och han tackade för förtroendet genom att göra 1-0 i den nionde minuten, snyggt framspelad av Mattias Moström. 2-0 kom på frispark av Dennis Östlundh och i slutminuten fastställde Robert Åhman-Persson slutresultatet.

AIK

Daniel Örlund – Gabriel Petrovic, Niklas Sandberg, Nicklas Carlsson, Robert Åhman-Persson – Mattias Moström, Daniel Tjernström (Brwa Nouri, 46), Derek Boateng, Arash Talebinejad (Daniel Hoch, 83) – Dennis Östlundh, Admir Catovic (Mats Rubarth, 61).

Västra Frölunda

Joakim Olsson – Ante Maletic, Jesper Johansson, Mohammed Ali Khan, Erik Friberg – Martin Smedberg, Chay Hews, Hannes Tobiasson (Mentor Zhubi, 72), Arash Bajat – Peter Nyström (Eddy Lopez, 70), Mattias Andersson.

BP 2 (2)

Åtvidaberg 3 (2)

0–1 Sheriff Suma (16), 1–1 Joakim Runnemo (33), 2–1 Olof Guterstam (42), 2–2 Yannick Bapupa (44), 2–3 Kristian Bergström (66).

Varningar, BP: Mikael Nordh, Jon Persson.

Åtvidaberg: -.

Publik: 2 451 (på Grimsta).

Domare: Lars Kratz.

Matchen

Liksom på många andra platser den här lördagen var Grimstas gräsmatta vattensjuk och mycket svårbehärskad. Åtvidaberg verkade att trivas bäst på underlaget inledningsvis. Gästerna dominerade den första halvtimmen och ledningsmålet av Sheriff Suma var förtjänt.

I den 33:e minuten kvitterade sedan Joakim Runnemo med en snygg nick på BP:s första riktiga chans i matchen. Fem minuter senare var Yannick Bapupa nära att ge ÅFF ledningen men hans nick tog i ribban och istället gjorde BP 2-1 genom Olof Guterstam kort senare. Bapupa fick dock sista ordet i halvleken när han nickade in Kristian Bergströms superbt slagna hörna i den 44:e minuten.

Andra halvlek var minst lika chansrik som den första men tack vare fina insatser av Kristoffer Björklund och Henrik Gustavsson bjöd halvleken bara på ett mål. Det gjordes av Åtvidaberg genom en friställd Bergström i den 63:e minuten. I slutskedet hade BP ett konstant tryck mot gästernas mål men trots flera upplagda lägen uteblev kvitteringen.

– Vi vinner rättvist och gör tre fina mål, alla på fasta situationer. Nästa vecka spelar vi final i Svenska Cupen mot Djurgården och dagens match visade att vår form ser helt okej ut, sa ÅFF-managern Magnus Pehrsson till BP:s hemsida.

BP

Kristoffer Björklund – Jon Persson, Mikael Nordh, Håkan Malmström, Richard Henriksson – Martin Ekström, Robin Bergman (Mattias Johansson, 64), Thomas Lagerlöf, Gabriel Özkan (Kim Odelius, 72) – Olof Guterstam (Olle Kullinger, 64), Joakim Runnemo.

Åtvidaberg

Henrik Gustavsson – Christoffer Karlsson, Eddie Åhman, Martin Jönsson, Daniel Johansson, Pontus Karlsson – Yannick Bapupa, Martin Jönsson, Tommy Thelin (Daniel Lundqvist, 47), Imad Shhadeh, Kristian Bergström –Sheriff Suma (Arsim Gashi, 61).

Degerfors 2 (0)

Falkenberg 2 (1)

0–1 Stefan Rodevåg (45), 1–1 Tobias Larsson (60), 1–2 Viktor Elm (89), 2–2 Jimmy Rajala (92).

Varningar, Degerfors: -.

Falkenberg: -.

Publik: 1 384 (på Stora Valla).

Domare: Antii Kanerva.

Matchen

En rätt underhållande match trots en vattensjuk och ytterst svårspelad plan. I en spelmässigt ganska jämn första halvlek kunde Stefan Rodevåg ge gästerna ledningen med ett bra skott i den 45:e minuten.

Efter paus dominerade Degerfors klart och man kvitterade också rättvist då Tobias Larsson höll sig framme på en hörna i den 60:e minuten. Slutet av matchen blev dramatiskt då Viktor Elm först gav Falkenberg ledningen i den 88:e minuten och Jimmy Rajala sedan kvitterade för Degerfors på stopptid.

– Med tanke på att de gjorde sitt 2-1 mål när matchuret visade 88 minuter, får vi vara nöjda med poängen. Men visst borde vi ha vunnit med tanke på hur vi dominerade speciellt andra halvlek, sade Degerfors-tränaren Tony Gustavsson till DIF-webben.

Degerfors

Sebastian Karlsson – Anders Sulisalo (Tobias Hedberg, 68), Mikael Mårtensson, Henrik Janson (Jimmy Rajala, 82), Fredrik Nilsson – Jonas Lindskog, Henrik Berger – Jonas Bergman, Ola Toivonen, Tobias Solberg (Tobias Larsson, 46) – Shpetim Hasani.

Falkenberg

Tommy Naurin – Marcus Persson, Jens Gustafsson (Markus Thorbjörnsson, 39), Patrik Lundgren, Marthin Möller – Johan Claesson (Patrik Larsson, 42), David Svensson, Viktor Elm, Jens Josefsson (Peter Vougt, 77) – Stefan Rodevåg, David Elm.

Ljungskile 3 (1)

Örebro SK 2 (2)

0–1 Mirza Jelecák (5), 1–1 Jörgen Wålemark (12), 1–2 Jon Lundblad (22), 2–2 Johan Patriksson (52), 2–2 Johan Patriksson (73).

Varningar, Ljungskile: Alexandar Kitic, Anders Augustsson, Cedomir Zarkovic.

ÖSK: Mirza Jelecák.

Publik: 1 095 (på Skarsjövallen).

Domare: Michael Lerjéus.

Matchen

Ett fullt rättvis seger för Ljungskile som dock inte räckte till mer än en meriterande fjärdeplats i sluttabellen. Hemmalaget inledde nervöst och Örebro SK kunde ta ledningen genom Mirza Jelecák i den 5:e minuten. Ljungskile kunde dock kvittera sju minuter senare när Jörgen Wålemarks halvträff letade sig in bakom en tveksamt agerade Peter Westman.

LSK dominerade sedan spelet men i den 22:a minuten tog ÖSK återigen ledningen på en nick av Jon Lundblad. Hemmalaget hade sedan flera bud på en kvitteringen, bland annat en boll på mållinjen, och 1-2 i paus var inte helt rättvist.

Efter paus tog Ljungskile över matchen helt och ett oinspirerat ÖSK blev i princip utspelat. Johan Patriksson nickade in kvitteringen efter 52 minuter och i den 72:a minuten kom också det välförtjänta ledningsmålet när Patriksson nådde högst på ett fint inlägg av Wålemark.

– Det var en match med två helt skilda halvlekar. Vi spelade bra första 45, men de fick för mycket att säga till om i andra halvlek. Det är synd att vi avrundar säsongen med en förlust, sa Örebro-tränaren Patrick Walker till ÖSK:s hemsida.

Ljungskile

Nicklas Svensson – David Leinar, Markus Senften, Darko Matijevic, Daniel Berg – Cedomir Zarkovic (Jon Stockhaus, 84), Anders Augustsson, Alexandar Kitic, Larmin Ousman – Jörgen Wålemark, Johan Patriksson.

Örebro SK

Peter Westman – Magnus Samuelsson, Thomas Andersson, Patrik Haginge, Joel Riddez – Angel Carreño (Emra Tahiri, 79), Fredrik Nordback, Lars Larsen, Patrik Anttonen – Mirza Jelecák, Jon Lundblad.

Mjällby 1 (1)

Boden 0 (0)

1–0 Tobias Johansson (39).

Varningar, Mjällby: -.

Boden: David Roberts, Patrik Sundqvist.

Utvisning, Mjällby: Marcus Lindberg (15).

Publik: 5 552 (på Strandvallen).

Domare: Daniel Stålhammar.

Matchen

Dramatiken saknades inte i den här direkt avgörande matchen inför storpubliken på Strandvallen. Boden till behövde till följd av sämre målskillnad vinna matchen och deras möjligheter ökade när Mjällbys viktige mittback Marcus Lindberg blev utvisad redan i den 15:e minuten. Norrbottningarna skapade också en del chanser, bland annat en träträff och ett missat friläge, men överlag saknades konstruktiviteten för att skaka ett decimerat men smart spelande Mjällby. Istället avgick hemmalaget med segern genom Tobias Johanssons mål i slutet av första halvlek.

– Jag är full av beundran för grabbarna. Vi lyckades dra ner på tempot och vi var som vanligt starka på fasta situationer och jag tror att detta hade satt skräck i Boden som kände till vår styrka där. Jag är väldigt nöjd, sa Mjällbys tränare Thomas Andersson till Svenska Fans.

– Vi kan konstatera att vi misslyckats. Vi hade helt andra förväntningar när vi gick in i den här säsongen. Bodens BK skulle bli ett stabilt mittenlag i Superettan. Nu blir det division 1 norra. Men vi ska vara tillbaka i Superettan redan 2007, sa Bodens klubbdirektör Ingemar Ek till lagets hemsida.

Mjällby

Dusan Melichárek – Tobias Johansson, Marcus Lindberg, Robin Cederberg, Richard Sandström – Marcus Ekenberg (Philip Jonasson, 73), Peter Hiir-Salakka, Pavel Zavadil, Johan Svensson (Thomas Westergren, 87) – Simon Sjöfors, Fredrik Olsson (Daniel Nilsson, 46).

Boden

Kenny Stamatopoulos – Mtaka Simba (Max Fuxberg, 78), Patrik Sundqvist, Daniel Torres, Rickard Nilsson – David Roberts, Andreas Ingel, Herish Kuhi – Victor Brännström (Pascal, 61), Fredrik Norberg, Espen Minde (Tomas Eriksson, 70).

IFK Norrköping 2 (2)

Västerås SK 2 (1)

0–1 Benjamin Webster (21), 1–1 Bruno Santos (24), 2–1 Bennard Yao Kumordzi (32), 2–2 Dragomir Draganov (76).

Varningar, Norrköping: Grant Igesund.

VSK: Benjamin Webster, David Curtolo.

Publik: 2 078 (på Idrottsparken).

Domare: Patrik Berglund.

Matchen

En minst sagt avslagen historia mellan två lag som saknade något att spela för. Båda lagen gjorde en del förändringar i startelvan och Västerås tränare Peter Markstedt valde bland annat att ge 15-årige Erik Biselius chansen i mål. VSK inledde hyfsat och tog rättvist ledningen. Det dröjde dock bara tre minuter innan Brunos Santos kvitterade med sitt 16:e mål säsongen – ett mål som innebar att han ensam vann skytteligan. Åtta minuter senare kunde hemmalaget göra 2-1 efter att Biselius missbedömt ett inlägg.

Unge Biselius revanscherade sig dock för det misstaget i andra halvlek när han gjorde en vass räddning på Bruno Santos straff. Med en kvart kvar fick sedan inbytte Dragomir Draganov stå omarkerad på en frispark av Andreas Eriksson och han kunde enkelt slå in 2-2.

– Det var ganska avslaget. Vi leder rättvist efter första halvlek och borde ha petat dit någon boll till. I första kvarten av andra halvlek borde vi ha avgjort matchen. Gjort mål på någon av chanserna så att vi hade vunnit matchen, sa hemmatränaren Tony Martinsson till ifknorrkoping.se.

IFK Norrköping

Andreas Lindberg – Viktor Rönneklev, Anders Whass, Richard Spong, Abndreas Dahlén – Andreas Alm (Dago Funes, 74) – Grant Igesund (Peter Skoog, 61), Stefan Thordarson, Timmy Zetterqvist (Martin Gustafsson, 46) – Bruno Santos, Bennard Yao Kumordzi.

Västerås SK

Erik Biselius – Christian Söderberg (David Curtolo, 75), Andrew Kelly, Jonas Stark, Martin Andersson – Andreas Eriksson, Boris Ljevar, Bejamin Webster, Niclas Hikes (Damir Foric, 23) –Temesgen Berhane (Dragomir Draganov, 46), Patrik Grönvall.

Trelleborg 4 (1)

Öster 2 (1)

0–1 Denis Velic (30), 1–1 Linus Malmqvist (33), 1–2 Pär Cederqvist (51), 2–2 Patrik Redo (78), 3–2 Jonas Bjurström (82), 4–2 Linus Malmqvist (89).

Varningar, Trelleborg: Patrick Nilsson, Thommie Persson.

Öster: Freddy Borg.

Utvisning, Öster: Freddy Borg (93).

Publik: 1 091 (på Vångavallen).

Domare: Per-Anders Andersson.

Matchen

En match mellan två avslappnade lag och det bjöds på offensivt spel och stora ytor åt båda håll. Öster tog ledningen på ett skott av Denis Velic och tre minuter senare kunde Linus Malmqvist helt omarkerad nicka in en hörna till 1-1. I början av andra halvlek tog Öster ånyo ledningen men de sista 25 minuterna började gästerna att slarva med såväl passningar som löpningar och Trelleborg kunde vända på tillställningen med tre mål de sista tolv minuterna.

– Såg ut som en oavgjord match men vi gjorde en sista kvart som liknade det vi presterade i våras. Det var förfärligt viktigt för framtiden att få denna vinsten, inte minst för vår publik, vi har ju inte bjudit våra supportrar på så mycket i år, sa TFF-tränaren Conny Karlsson till lagets hemsida.

Trelleborg

Richard Richardsson – Dennis Melander, Linus Malmqvist, Ivica Skiljo, Thommie Persson – Alexander Steen (Mattias Kronvall, 72), Patrick Nilsson, Jonas Bjurström, Jimme Augustsson (Mikael Bengtsson, 46) – Jetullah Bahtiri (Alban Jusufi, 71), Patrik Redo.

Öster

Robin Malmqvist – Emin Nouri, Marco Da Silva (Daniel Svensson, 63) , Fredrik Bild, Erik Tengroth – Peter Wibrån, Fredrik Gustafson, Denis Velic (Arianit Bunjaku, 46) – Pär Cederqvist, Peter Sedunov (John Sallhag, 46), Freddy Borg.

Väsby United 1 (1)

Gais 2 (1)

1–0 Omar Jawo (17), 1–1 Fredrik Lundgren (40), 1–2 Thomas Heed (69).

Varningar, Väsby: Andreas Matés, Daniel Olsson.

Gais: -.

Publik: 885 (på Vilundavallen).

Domare: Markus Strömbergsson.

Matchen

Väsby var det bättre laget inledningsvis. Förutom Mathias Gravems bortdömda offsidemål i den fjärde minuten hade gästerna svårt att igång något ordnat spel i ösregnet på den mycket svårspelade gräsmattan. Hemmalaget var däremot ganska piggt den första halvtimmen och man tog rättvist ledningen genom Omar Jawo i den 17:e minuten. Väsby fortsatte att skapa en del chanser mot ett passivt Gais-försvar och en darrig Dime Jankulovski. I den 23:e minuten var man mycket nära 2-0 och tio minuter senare sköt Kutshi Kanga ett vasst skott tätt över.

Mot slutet av halvleken spelade Gais upp sig något och i den 40:e minuten kunde Fredrik Lundgren kvittera efter ett mycket vackert samspel med Wilton Figuiredo.

I andra halvlek flyttade Gais fram sina positoner och man tog omgående ett bastant grepp om matchen mot ett allt tröttare Väsby. I den 57:e minuten tvingade Joseph Coles vassa nick Niklas Westberg till en kanonräddning och i den 69:e minuten kom också 1-2 fullt logiskt genom Thomas Heed. Sista kvarten hade den tunga planen tagit ut sin rätt och de två tröttkörda lagen bjöd på öppet spel men stora ytor åt båda håll. Gais hade dock de bästa chanserna och var närmare 1-3 än hemmalaget var en kvittering.

Efter en tveksam första halvtimme tog Gais över allt mer och vann till slut rättvist och säkrade därmed allsvenskt kvalspel i nästa vecka.