Första segern för Landskrona

Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2007-04-26

Norrköping upp i serieledning

Jörgen Pettersson kan än.

Den rutinerade anfallaren gjorde det avgörande 2–1-målet för Landskrona i superettanmötet med topptippade Häcken.

I 88:e minuten lyfte han in målet som gav Bois säsongens första seger. Häckenförsvararen Daniel Forsell försökte rensa undan bollen, men då var den redan över linjen.

Jörgen Pettersson var också inblandad i en skärmytsling med Häckenspelaren Ze Antonio, vilket slutade med att brasilianaren fick rött kort medan Pettersson klarade sig med gult.

Redan i fjärde minuten gjorde Ivo Pekalski 1–0 för Landskrona. Häckens kvittering kom genom Jonas Henriksson efter en halvtimmes spel.

Norrköping klev upp i serieledning efter klara 3–0 mot Enköping inför nästan 6 000 åskådare hemma på Idrottsparken. Efter en medioker första halvlek kom Norrköping i gång i andra. Hela 14 passningar föregick Bruno Santos 2–0-mål i 46:e minuten. Gardar Gunnlaugsson inledde och Mikael Blomberg avslutade målskyttet.