Dagens namn: Ursula, Yrsa

Matchfakta 23/7

Jönköpings Södra – Örgryte 2-0 (0-0)

Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2007-07-23

Matchen : Jönköping Södra hade inför kvällens match mot Örgryte inte vunnit på hemmaplan den här säsongen. På den ovanliga matchtiden 20:45 blåste domare igång matchen på Stadsparksvallen.

Bortalaget började piggt och hade tre avslut de sju första minuterna. Närmast var Ivo Skiljo med ett skott i målramen. Första halvlek bjöd på tufft spel och många frisparkar åt båda lagen. 0-0 stod sig till halvtid men tio minuter in i den andra kom matchens första mål. Patrik Elmander satte bollen bakom Dick Last i Örgrytemålet.

Några minuter senare fick Jönköping chansen igen, den här gången på straff. Last tog revansch och räddade straffen och spänningen i matchen. I den 67 minuten kunde han däremot inte stå emot när Fredrik Söderbring ökade på till 2-0 för hemmalaget. Jönköping spelade bra och höll undan matchen ut. Därmed blev Jönköping kvällens andra lag, det andra Sylvia, att bryta en trist hemmatrend. Första segern hemma och J-Södra klättrade upp ovanför nedflyttningsstrecket.

Målen: 1-0 (50) Patrik Elmander, 2-0 (67) Fredrik Söderbring

Varningar: Jönköpings Södra: Andreas Nilsson Örgryte: Ivo Skiljo, Carlos Espinosa

Domare: Daniel Stålhammar

Jönköpings Södra: Mikael Axelsson – Fredrik Söderbring, Erik Skördåker, Daniel Karlsson, Andreas Nilsson (62) – Axel Norderyd (58), Christer Persson, Fredrik Fendrich, Johan Karlefjärd – Patrik Elmander, Tommy Thelin

Avbytare: Johan Fäger (58), David Blomkvist (62)

Örgryte: Dick Last – Alexandros Pappas, Marcus Dahlin, Robin Jonsson, Martin Strömberg – Ivo Skiljo (68), Magnus Källander, Carlos Espinosa (77), Alexander Mellqvist (46) – Ken Fagerberg, Boyd Mwila

Avbytare: Christian Lindström (46), Samuel Barlay (68), Henrik Lawenius (77)

Bunkeflo IF – BK Häcken 1-3 (0-2)

Matchen:

Gästande Häcken var klart bättre i den första halvleken då Bunkeflo inte var på tårna. Göteborgarna matade djupledsbollar på ständigt farliga Dioh Williams och José de Oliveira som gång på gång rörde om i grytan.

Häcken fick välförtjänt 0-2 med sig i paus efter mål av nämnde brassen de Oliveira och Jonas Henriksson som sköt in tvåan alldeles i slutet av halvleken.

Efter pausen började Bunkeflo jobba sig in i matchen och tog över den. Då såg Dioh Williams till att släcka hemmahoppet genom att på rena Kurre Hamrin-viset dribbla sig fram längs förlängda mållinjen och trycka upp bollen i nättaket.

Bunkeflo tryckte på resten av halvleken och hade bland annat ett stolpskott bland alla halvchanser. Anders Ekelund sköt in Bunkeflos tröstmål efter en misstänkt straffsituation då bollen till slut hamnade framför mittfältarens fötter och han sköt distinkt in bollen i mål från straffområdeskanten.

Häcken vann matchen rättvist efter sin fina första halvlek men redan på lördag får skåningarna chansen till revansch då serien vänder. Dock utan mittbacken Darko Marasovic som efter två gula kort på två minuter blev utvisad och avstängd i mötet.

Målen: 0-1 (22) José de Oliveira (Marcus Jarlegren), 0-2 (43) Jonas Henriksson (Marcus Jarlegren), 0-3 (52) Dioh Williams, 1-3 (57) Anders Ekelund (Ken Hansson).

Varningar, Bunkeflo: Darko Marasovic, Anders Ekelund. Häcken: Johan Lind, Jesper Ljung.

Utvisning, Bunkeflo: Darko Marasovic.

Domare: Zarko Kovacevic, Västervik.

Publik: 1 532 (på Limhamns IP).

Bunkeflo:

Ola Svensson – Max Fuxberg, Darko Marasovic, Fredrik Jönsson, Andreas Stridh (87) – Robert Kjellin (46), Erol Bekir, Anders Ekelund – Daniel Sliper, Jens Nordström, Imad Khalili.

Avbytare: Ken Hansson (46), Vedad Aganovic (87).

Häcken:

Alexander Hysén – Johan Lind, Daniel Forsell, Mats Hedén, Marcus Järlegren – Jonas Henriksson, Jesper Ljung, Roger Risholt, Robert Mambo-Mumba (10) – Dioh Williams (72), José de Oliveira (90).

Avbytare: Ari Freyr Skúlason (10), Peter Olofsson (72), David Marek (90).

Ljungskile SK – IFK Norrköping 2-1 (0-0)

Matchen:

IFK Norrköpings suveräna svit på successiva segermatcher (nio stycken) bröts på bortaplan mot Ljungskile under måndagskvällen. Och då fick hemmalaget ändå mittbacken David Leinar frilägesutvisad efter 35 minuters spel sedan han rivit omkull Stefan Thordarsson.

– Man kan fråga sig om det var rätt eller inte. Men det var i alla fall tungt som fan, för Norrköping är riktigt bra, säger Ljungskiles anfallare/ikon Jörgen Wålemark.

Västkustlaget höll ställningarna fram till halvtidsvilan och kom ut starkt efter pausen. Men när Thordarson snappade upp en retur och spräckte dödläget i den 64:e minuten såg det mörkt ut.

– En man mindre och underläge mot serieledaren som också spelar väldigt bra. Den som trodde på tre poäng för oss fanns inte på arenan, konstaterar Wålemark.

Men så han misstog sig. Minuten efter ledningsmålet tog Ljungskiles notoriske målskytt Andreas Kristoffersson tillvara på Wålemarks högerinspel och förpassade bollen in i nätmaskorna. Men säg den lycka som varar för evigt.

En klumpig tröjdragning renderade i Cedomir Zarkovics andra gula kort.

Publiken vädrade sedan ett bortamål när Norrköpings i ren desperation lyfte upp nästan hela laget. De fick emellertid se såväl sviten som den till synes givna poängen försvinna i den 81:a minuten.

Jörgen Wålemark skarvade ner en långboll framför fötterna på Kristoffersson som dunkade dit 2–1, inför hemmapubliken på HA Bygg Arena som knappt kunde tro sina ögon.

– Helt enormt att vända med två man mindre. Men det var jätteviktigt om vi ska vara med i toppen. Nu har vi kanske fått lite respekt inför mötet borta mot dem om en vecka också.

Mål: 0–1 Stefan Thordarson (64) 1–1 Andreas Kristoffersson (66), 2–1 Andreas Kristoffersson (81).

Varningar, Ljungskile: Richard Jansson, Nicklas Svensson.

Norrköping: Eirik Dybendahl.

Utvisningar, Ljungskile: David Leinar (35), Cedomir Zarkovic (71).

Domare: Johnny Lundbäck.

Publik: ? (på HA Bygg Arena).

Ljungskile SK:

Nicklas Svensson – Edwin Phiri, Darko Matijevic, David Leinar (35), Richard Jansson – Cedomir Zarkovic (71), Andreas Kristoffersson, Aleksander Kltic (78), Martin Smedberg – Jörgen Wålemark, Mathias Gravem (65).

Avbytare: Jakob Flingmark (65), Mattias Bulun (78).

IFK Norrköping:

Nuredin Bakiu – Viktor Rönneklev (83), Thomas Magnusson, Kristoffer Arvhage, Mikael Roth – Daniel Bamberg, Richard Spong (88), Mikael Blomberg, Eirik Dybendahl – Gardar Gunnlaugsson, Stefan Thordarson.

Avbytare: Anders Whass (83), Patrik Svensson (88).

Sylvia – Öster 1-0 (1-0)

Matchen : Öster var på Norrköpings idrottspark ikväll för att försöka ta sig bort från sistaplatsen i tabellen. Sylvia låg bara tre poäng framför gästerna inför kvällens drabbning och hade inför matchen inte vunnit på hemmaplan den här säsongen. Efter en trevande inledning fick Johan Roxström bollen av Markus Hanson 30 meter utanför straffområdet. Roxström sköt ett stenhårt förbi Jonathan Högberg i målet och rakt upp i nättaket.

Efter målet tände matchen till och båda lagen skapade flera bra målchanser. Men oskärpa och bra målvaktsspel såg till att det står 1-0 till halvtid. Direkt efter halvtid fick Sylvia ett fint tillfälle att öka på sin ledning. Daniel Åkervall fick bollen av Hansson och lyfte den över Hörenberg men bollen träffade bara ribban.

14 minuter senare agerade Hansson åter igen framspelare, Åkervall kom fri med målvakten som fick göra en avancerad räddning. Resten av halvleken var det mycket kamp och i den 87 minuten fick Öster ett gyllene tillfälle att få med sig en poäng.

En österspelare gick ner i straffområdet och domare Hamlin blåste straff. Symtomatiskt för Östers säsong sköt Pavel Zavadil bollen två meter över. Växjölaget hade efter det flera chanser att få in bollen men det ville sig inte hela vägen. Sylvias hemmaförbannelse var bruten och de tog sig upp på lite säkrare mark medan Öster sjönk djupare i bottenträsket.

Målen: 1-0 (9) Johan Roxström

Varningar: Sylvia: Dennis Boskailo, Daniel Åkervall, Peter Karlsson Öster: Emin Nouri

Domare: Johan Hamlin

Sylvia: Peter Karlsson – Dennis Boskailo, Mikael Cupan, Henric Andersson, Fredrik Åström – Daniel Åkervall (93), Markus Hansson (65), Ibrahim Atiku, Johan Roxström – Andreas Friman (80), Stefan Persson

Avbytare: Haris Dozo (65), Thomas Borg (80), Maic Sema (93)

Öster: Jonatan Hörenberg – Emin Nouri, Marco Da Silva, Fredrik Bild, Tyler Hughes – Fredrik Gustafson, Pavel Zavadil – Teofore Bennett (85), Helgi Danielsson, Freddy Borg (46) – Ryan Johnson (74)

Avbytare: Anatolij Ponomarcu (46), Paulo Figueiredo (74), Erik Tengroth (85)

Enköpings SK- Falkenbergs FF 3–2 (3-0)

Matchen:

Det var en match med två ansikten på Enavallen idag. Hemmalaget tog ett ordentligt tag i matchen i den första halvleken och gjorde 1-0 redan i den femte minuten. Sedan utökade man med två snabba efter en halvtimme där Vitalij Gussevs 3-0 var kronan på verket när han vek in från vänsterkanten och knorrade in bollen i det bortre krysset.

Men in den andra halvleken vände gästerna på matchen, tog över initiativet och reducerade tidigt till 3-1. Falkenberg hade sedan också ett skott i ribban innan Peter Vought kunde göra 3-2 sent, men då var det för sent och närmare än ett par halvchanser kom man inte efter det.

– Vi tappar ju matchen helt till dem i paus, det är inte helt lätt att leda med 3-0 alla gånger men det löser sig tillslut och det är vi glada för, säger assisterande tränaren Per-Åke Swärdh efter matchen.

Målen:

1–0 (5) Sebastian Rajalakso (Boyd Mwila), 2–0 (33) Daniel Olsson, 3-0 (34) Vitalij Gussev, 3-1 (54) Kristoffer Fagercrantz, 3-2 (86) Peter Vougt.

Varningar, Falkenberg: Johan Claesson, Pawel Mendel, Billy Berntsson.

Domare: Lars Olsson.