Mjällby på allsvensk jakt

Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2007-08-12

Tog viktiga poäng i toppstriden

Marcelo Sarvas och Adam Berner berättar fiskehistorier för varandra.

Mjällby blandade sig i toppstriden och tog samtidigt viktiga poäng av Sirius. Med 3–1-segern hemma klättrade Blekingelaget upp till fjärde plats i superettantabellen.

Marcelo Sarvas inledde målskyttet för hemmalaget redan efter 1.45 assisterad av Johan Persson. Efter det tog Sirius över målchanserna och utdelningen kom med knappa kvarten spelad. Pierre Gallo serverade Tighe Dombrowski och det var kvitterat. Sirius hade sedan flest bud på mål nummer två under den första halvleken och Andreas Eriksson träffade målställningen. Även Persson – som hade chansen att utöka för Mjällby – träffade virket. Mjällbys ledningsmål kom i stället i andra genom Adam Berner, en retur på skott från Marcus Ekenberg. Ekenberg fastställde sedan slutresultatet.

Bunkeflo och Degerfors inledde chansfattigt – endast fyra skott mot mål de inledande fyrtio minutrarna. Sedan Gjorde Ken Hansson 1–0 till hemmalaget. Efter det fick bägge lag igång skottfötterna. Degerfors var flitigast framför motståndarnas målbur i andra halvlek men Ylli Shabani ökade på till 2–0 för Bunkeflo.

Öster var heta i första halvlek med elva skott mot mål mot Falkenbergs noll. Trots det visade resultattavlan 0–0. Målen kom i andra. David Svensson inledde för Falkenberg innan Öster kunde göra två mål och vinna. Ingmar Teever kvitterade och Pavel Zavadil gjorde segermålet på frispark.